|

Yahudi yerleşimine FKÖ'den tepki

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in 770 yeni konutun inşasına onay vermesine tepki gösterdi. Ureykat, Yahudi yerleşim birimleri projesinin acilen durdurulması gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak
13:40 - 25/07/2016 Monday
Güncelleme: 13:50 - 25/07/2016 Monday
AA

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasına devam etmesinin, uluslararası toplumun, bu durumun durdurulmasındaki başarısızlığını yansıttığını belirtti. Ureykat yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri projesi kapsamında 770 yeni konutun inşasına onay verilmesi ve Beytullahim ile Kudüs'ü birbirinden ayıran ayrım duvarının inşaatına devam edilmesini şiddetle kınayarak, "İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasına devam etmesi, Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim ve işlenen savaş suçlarının durdurulması konusunda uluslararası toplumun başarısızlığını yansıtıyor." ifadesini kullandı.



Yeni yerleşim birimleri iki devletli çözümü yok ediyor

İsrail'in Doğu Kudüs başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim birimleri inşasının İsrail'in iki devletli çözümü ortadan kaldıran politikasının bir parçası olduğunu belirten Ureykat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



"Tüm bunlara rağmen, uluslararası toplumun önünde, iki devletli çözüme bağlılıklarını ortaya koyacak ve İsrail'i Yahudi yerleşim birimi inşaatını durdurmaya mecbur kılacak her türlü tedbiri alabileceği bir fırsat bulunuyor."



Ureykat açıklamasında ayrıca, son Mısır ziyaretinde Kahire yönetimi ve Arap liderlerden, "yerleşim birimlerinin genişlemesinin durdurulması" amacıyla BM Güvenlik Konseyine karar tasarısı sunmak için Ortadoğu Dörtlüsü'nün acil toplantı düzenlemesini istediklerini belirtti.



İsrail Planlama ve İnşaat Komitesi, Doğu Kudüs ve Beytullahim'de yapılması planlanan bin 200 yeni konutun 770'inin inşaat projesini dün Kudüs Belediyesine sunduğunu açıklamıştı.









#FKÖ
#Saib Ureykat
#Yahudi yerleşim
8 years ago