|

Yardım TIR'larına Esed engeli

Suriye’de ateşkes ilanının ardından insani yardım taşıyan 20 TIR, Halep’e gitmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı. Ancak Esed rejimi gönderilen yardımı reddetti. Bu karara gerekçe olarak, yardımın “rejim ve BM ile koordineli şekilde” gönderilmemesi gösterildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:49 - 13/09/2016 Salı
Yeni Şafak
BM'nin Reyhanlı'daki tesislerinde yüklenen 20 TIR Hatay'dan Halep'e doğru yola çıktı.
BM'nin Reyhanlı'daki tesislerinde yüklenen 20 TIR Hatay'dan Halep'e doğru yola çıktı.

Suriye'de önceki akşam yürürlüğe giren ateşkesin ardından, bu ülkeye insani yardım taşıyan yardım TIR'ları, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye girdi. İlk etapta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye'nin Halep kentine 20 yardım TIR'ı gönderildi.



OYUNCAK DA VAR


Halep'e gönderilen TIR'larda yiyecek, çocuk kıyafeti ve oyuncak bulunuyordu. Ancak Esad rejimi gönderilen yardımı reddetti. Bu karara gerekçe olarak, yardımın “rejim ve BM ile koordineli şekilde” gönderilmemesi gösterildi.



REJİM: YARDIMI REDDEDİYORUZ


Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, resmi haber ajansı SANA'ya, “Suriye hükümeti ve BM ile koordineli olarak gönderilmeyen insani yardımı reddediyoruz. Özellikle de Türk hükümetinden gelenleri” dedi. Kuşatma altında bulunan Halep'te binlerce insan tıbbi ve gıda malzemelerinin eksikliğinden dolayı zor günler geçiriyor.











#Suriye
#Ateşkes
#Esed
#Yardım TIR'ları
8 yıl önce