|

Yeni hedefi genç göçmenler

ABD medyası ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkede yaşayan genç göçmenlerin korunmasını öngören programı iptal etmeye karar verdiğini yazdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 01:11 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
​Yeni hedefi genç göçmenler
​Yeni hedefi genç göçmenler

Politico dergisine konuşan ABD yetkilileri Trump’ın “Çocuk Gelişleri için Ertelenmiş Eylem” DACA isimli göçmen programının yerine yeni bir yasa hazırlanması için ABD Kongresi’ne altı aylık süre verdiğini söyledi. Yetkililer nihai kararını Salı günü açıklayacak olan Trump’ın hala fikrini değiştirebileceğini söylüyor. DACA, ABD’de yaklaşık 750 bin kişiyi sınırdışı edilmekten koruyor, onlara çalışma ve eğitim için geçici izin veriyor.

  • Obama’dan sevgilerle
  • CNN televizyonu, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın, halefi Donald Trump’a yazdığı mektuba ulaştığını açıkladı. Trump’ın mektubu gösterdiği bir kişi aracılığıyla mektuba ulaştığını bildiren Amerikan televizyonu, mektubun elle yazıldığını ve “Sayın Başkan” yazılı bir zarfın içinde konduğunu belirtti. Mektupta, Trump’ı tebrik eden Obama’nın çeşitli tavsiyelerde bulunduğu görülüyor. Obama, “Eylemlerimizle ve örnek oluşturarak Soğuk Savaş’ın bitmesinden beri devamlı olarak gelişen ve refahımızın ve güvenliğimizin dayandığı uluslararası düzeni korumak bize bağlı” ifadelerini kullanıyor. Makamın geçici olduğunu hatırlatan Obama, Trump’a ailesine zaman ayırma tavsiyesinde bulundu.
#​ABD
#Donald Trump
#Politico
7 yıl önce