|

Yine aynı acı

Yüz binlerce Müslüman’ın Myanmar’dan Bangladeş’e kaçtığı sınır, yine bir trajediye sahne oldu. Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne Inani Plajı yakınlarında battı. Teknedeki Müslümanların cansız bedeni sahillere vurdu. BM, 60’tan fazla Arakanlının öldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:35 - 30/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Myammar’ın Arakan eyaletinde Müslümanlar’a yönelik zulüm ve katliam devam ediyor.
​Myammar’ın Arakan eyaletinde Müslümanlar’a yönelik zulüm ve katliam devam ediyor.

Myammar’ın Arakan eyaletinde Müslümanlar’a yönelik zulüm ve katliam devam ederken acı’ haberler birbiri ardına geliyor. Önceki gün Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne Bangladeş’teki Inani Plajı yakınlarında battı. Dünkü açıklamalarda 130 kişinin olduğu teknede 8’i çocuk en az 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

BM: 60 SİVİL ÖLDÜ

Ancak gün aydınlanınca karanlık tablo ortaya çıktı. Teknedeki bir çok sivilin cansız bedeni yine sahillere vurdu.

Faciayla ilgili açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM), ölenlerin sayısının 60’ı geçtiğini tahmin ettiklerini duyurdu. BM, 25 Ağustos’tan bu yana Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 500 bine yaklaştığını açıklamıştı. Myanmar’da 1970’lerden bu yana zulüm ve sistematik baskıya uğrayan Arakanlı Müslümanların yüzde 80’den fazlası, bu ülkedeki topraklarını terk ederek bölge ülkelerine göç etti.


Uluslararası Göç Örgütü ve bölge ülkelerindeki yetkililerin açıklamalarından derlenen tahmini verilere göre, 1970’lerden 2017 başına kadar 1 milyon 100 binden fazla Arakanlı Müslüman topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Bu dönemde Arakanlı Müslümanlardan 400 bini Bangladeş’e, 300 binden fazlası Pakistan’a, 300 bini Suudi Arabistan’a, 55 bini diğer Körfez ülkelerine, 100 binden fazlası Malezya başta olmak üzere Asya Pasifik ülkelerine ve 10 bini Hindistan’a yasal ya da yasa dışı yollardan göç etti.

300 BİN ÇOCUK KAMPLARDA

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Christophe Boulierac kamplardaki sığınmacıların 300 binini çocukların oluşturduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Boulierac, UNICEF olarak insani yardımları sürdürdüklerini ancak temiz su eksikliğinden dolayı bölgede bulaşıcı hastalıkların yayılmasından endişe duyduklarını ifade etti.

#Arakan
#Myanmar
#Katliam
7 yıl önce