|

Yine şikayet etti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ülkesini dünyaya şikayet etmeyi sürdürüyor. Bu kez Alman gazetesi Bild'e verdiği röportajla şikayetlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın hem IŞİD'i hem de PKK'yı desteklediğini söyledi. Hadsiz ifadeler kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör destekçisi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, devletin PKK terör örgütü karşısındaki tutumunu yumuşatmasını istedi.

Yeni Şafak
11:53 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:29 - 11/05/2016 Çarşamba

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Alman gazetesi Bild'e konuştu, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştirilerini sıraladı.



Kılıçdaroğlu, Alman gazetecinin "Erdoğan terörle mücadele mevzuatının yumuşatılmasına neden itiraz ediyor" sorusuna Terörle mücadelenin yumuşatılması gerektiğini ima ederek, "Erdoğan terörle mücadeleyi kendi kişisel hedefleri için istismar ediyor. Böylece kendini milletin tek kurtarıcısı olarak sunmak istiyor." ifadelerini kullandı.



Düşmandan daha düşman


Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diktatör ve güvenilmez biri şeklinde hadsiz benzetmeler yapan Kılıçdaroğlu, Alman gazetesiyle birlikte Türkiye Cumhurbaşkanı'nın terör örgütlerini desteklediğini de söyledi.



Bild'in "Erdoğan PKK ile mücadele için IŞİD'e destek veriyor" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu itiraz ettiğini söyleyerek "Erdoğan hem IŞİD'i hem de PKK'yı destekledi" ifadelerini kullandı.





Gazete'nin burada dikkat çeken bir durum söz konusu, "Erdoğan Kürt PKK ile mücadele ederken tüm olanaklarını seferber ediyor, IŞİD'e ise yoğun destek sağladı" sözlerine cevaben Kılıçdaroğlu, “İtiraz ediyorum: Erdoğan her ikisini desteklemiştir. PKK'yı da. Onun yöntemi budur. Terör gruplarını önce destekler, çatışmaları tırmandırır, sonra da kurtarıcı sıfatıyla müdahale eder. Valilere, PKK'nın silah depolarına dokunmayın emrini verdiği Güneydoğu'da da böyle olmuştur“ dedi.



Bakan Ramazanoğlu için kullandığı çirkin ifadeler sonrası , Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine açılan davanın sorulması üzerine olayı çarpıtan Kılıçdaroğlu,

Ben ona diktatör dedim. Bunun üzerine bana 'politik sapık' diye hakaret etti. Bu nedenle ben de kendisini dava ettim. Bu böyle sürüp gidiyor bizim aramızda" dedi.





#​Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce