|

Yunanistan Başbakanı Çipras Ankara'ya geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Çipras'ın, Kıbrıs müzakerelerini görüşmek üzere Aralık ayı başında Ankara'da bir araya geleceği belirtiliyor

Yeni Şafak
14:50 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 15:00 - 22/11/2016 Salı
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye bulunduğu ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye bulunduğu ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın, Kıbrıs müzakerelerini masaya yatırmak için 4 Aralık'ta bir araya gelmesi bekleniyor.



Habertürk'te yer alan habere göre, Erdoğan ile Çipras, 18 Kasım Cuma günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.



Kıbrıs müzakerelerinin ele alındığı görüşmede, iki garantör ülkenin çözüm için Birleşmiş Milletler (BM) uhdesinde gerçekleştirilecek 5'li zirve öncesinde bir araya gelmesi de ele alındı.



Uluslararası kaynaklardan alınan bilgilere göre görüşmenin ardından yürütülen diplomasi trafiği sonucunda yüz yüze görüşme konusunda uzlaşıya varıldığı vurgulandı.



Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Çipras'ın 4 Aralık tarihinde Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geleceği belirtiliyor.



  • Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında yapılan müzakerelerin, Rum tarafının aşırı taleplerde bulunması ve uzlaşmaz tavırlarından dolayı sonuçsuz kaldığı belirtildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı liderliğindeki Türk tarafının, müzakerelerde son ana kadar sürdürdüğü iyi niyetin karşılığında beklediği adımları Rum tarafından göremediği öğrenildi.
  • Sorunun aşılması için Rum tarafı ve Yunanistan arasında mekik diplomasisi yürüten BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, dün akşam geç saatlerde her iki liderle ayrı ayrı görüştü.Le Mirador Otel'de gerçekleşen görüşmelerde, Rum lider Nikos Anastasiadis başkanlığındaki Rum tarafının aşırı taleplerde bulunması ve uzlaşmaz tavırlarından dolayı müzakerelerin sonuçsuz kaldığı kaydedildi.







#Aleksis Çipras
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce