|

Yunanistan'a kaçan hainlerin mülakatı başladı

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan ve siyasi sığınma talebinde bulunan 8 askerin mülakatlarının bugün itibari ile başladığı ve Ağustos ayının sonunda tamamlanacağı belirtildi. Mülakatlar sonrası siyasi sığınma taleplerinin ayrıntılı olarak incelenmesi süreci başlayacak.

Yeni Şafak
13:13 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 13:26 - 19/08/2016 Cuma
Diğer

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin siyasi sığınma taleplerine dair mülakatlar bugün başladı.



Habertürk'ün haberine göre, Yunan medyasına göre mülakat sürecinin birkaç ay süreceğinin ifade edildiğini belirtildi.



8 kaçağın siyasi iltica istemlerinin bugün incelenmeye başladığı belirtilirken, ilk mülakatın saat 08.30'da başladığı ve halen devam ettiği bildirildi.



Bugün için iki tane yapılması öngörülen mülakatın uzun sürmesi sebebiyle, sadece tek bir görüşme gerçekleşebileceği belirtildi.



8 mülakat Ağustos sonuna kadar tamamlanacak. Ardından siyasi sığınma taleplerinin ayrıntılı olarak incelenmesi süreci başlayacak.



Bu sürecin 2-3 ay süreceği öngörülüyor.



Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı arayarak, darbeci askerlerin Türkiye'ye resmi iade talebinin Atina'ya sunulduğunu hatırlattı. Bu görüşmenin çok iyi bir atmosfer içinde geçtiği kaydedildi.



Geçen ay ertelenen mülakatların, 19-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirilmişti.









#FETÖ
#Yunanistan
#8 darbeci hain
8 yıl önce