|

Yüzlerce FETÖ'cü bu ülkeye sığınmaya çalışıyor

Alman basını bugün FETÖ yapılanmasına yönelik olarak çarpıcı bir bilgiye yer verdi. Buna göre; yüzlerce FETÖ mensubunun Almanya'ya iltica başvurusunda bulunmuş olduğu bildirildi.

Yeni Şafak
10:12 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:29 - 29/09/2016 Perşembe
Diğer

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Almanya'daki yapılanmasına ilişkin olarak her geçen gün bir bilgi ortaya çıkıyor. FETÖ'nün Almanya'daki yayın organı olan Zaman gazetesi, örgüt mensuplarına örtülü olarak 'Alman polisine sızmaları' talimatını vermişti.



FETÖ mensuplarının Almanya'ya sığınma talebinde bulunduğu da ortaya çıktı. Die Zeit gazetesinin haberine göre; yüzlerce FETÖ mensubu Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu.



Deutsche Welle'nin de aktardığına bilgilere göre; merkezi Berlin'de bulunan FETÖ yanlısı Diyalog ve Eğitim Vakfı Başkanı Ercan Karakoyun, yüzlerce örgüt mensubunun Almanya'ya iltica talebinde bulunduğunu doğruladı.



Aileler çocuklarını alıyor

Die Zeit'in haberine göre 'FETÖ'ye bağlı okullardan da çok sayıda öğrencinin ayrıldığını söyleyen Karakoyun Stuttgart'daki okuldan örnek verdi. Karakoyun, Stuttgart'daki 'Bil Okulları'ndan 65 ebeveynin çocuklarını aldığını' belirtti.






#Almanya
#FETÖ
#İltica
8 yıl önce