|

Zafer gözyaşı

Kızıldağ'ı geri almayı başaran Türkmen komutanlar, gözyaşları içinde Türkiye'ye teşekkür etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:33 - 24/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Komutan Muhammed Abdullah, “Kızıldağ komple bizim elimizde hatta eski noktalamızı geri almakla beraber biraz daha ilerledik. Kesebe'ye doğru hakimiyet alanımızı biraz daha genişlettik. Çok şükür ilerlemeye devam edeceğiz. Allah Türkiye hükümetinden, devletinden ve milletinden razı olsun” dedi.



IŞİD SADECE BAHANE


Binlerce Türkmeninin ailelerini sıfır noktasında Türkiye'ye emanet ederek dağlarda savaşmaya devam ettiğini anlatan Abdullah, “Burada Türkmen halkı dışında başka herhangi bir grup veya örgüt yoktur. Rusya IŞİD bahanesiyle bize saldırıyor ama bu doğru değil çünkü bu topraklarda sadece Türkmenler yaşıyor. IŞİD bize saldırmak için öne sürdükleri bir bahanedir” ifadelerini kullandı.





UÇAK BOMBA YÜKLÜYDÜ


Türkmen komutanlarından Alpaslan Çelik ise “Rus uçağı Türkiye hava sahasını ihlal ettikten sonra vurularak Suriye tarafına düşürüldü. Uçak bomba yüklüydü. İlk bombayı üzerimize attıktan sonra Türk hava sahası üzerinden manevra yaparken vuruldu. Bölge tamamen Türkmenlerin elinde. Türk devleti insani yardımlarını eksik etmedi. Türkiye'nin duası ve desteğiyle düşmedi düşmeyecek. Biz de kaybettğimiz tüm bölgeleri geri aldık. Kızıldağ tamamen Türkmenlerin kontrolünde” dedi. Türkmen dağının her noktasını savunacaklarını belirten Türkmen savaşçılar, “Türkmen dağı bizim Çanakkalemiz” dedi.


#Muhammed Abdullah
#Kızıldağ
#Rus uçağı
#Türkmen komutanlar
8 yıl önce