|

Avrupa borç sarmalında

'Dr. Kıyamet' olarak tanınan yatırım uzmanı Marc Faber, Yunanistan krizinin sorumlusu olarak batılı finans kuruluşlarını gösterdi. Faber, “Avrupa Merkez Bankası başta olmük üzere Avrupalı finans kuruluşları Yunanistan'a bu kadar borç vererek tedbirsiz davrandılar" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:35 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

AB, Yunanistan için dün resmi olarak iflas açıklaması yaptı. Ancak Avrupa'daki borç sarmalı sadece Yunanistan ile sınırlı değil. Dünyanın yüksek borç seviyesine sahip ilk 10 ülkesinden 6'sı Avro Bölgesi üyesi ülke bulunuyor. Milli gelirine kıyasla fazla borcu bulunan ülkeler arasında Japonya'nın ardından Yunanistan geliyor. Yunanistan'ı İtalya, Portekiz, İrlanda, Kıbrıs Rum Kesimi ve Belçika takip ediyor.



EN İYİSİ YUNANİSTAN'IN BİRLİKTEN AYRILMASI


Uluslararası Yatırım Uzmanı Marc Faber, Yunanistan için en etkili çözümün Avro Bölgesi'nden ayrılmak olduğunu ancak, jeopolitik nedenlerle buna izin verilmeyeceğini söyledi. Faber, “Avrupa halkoylamasında 'hayır' çıksa bile Yunanistan'ı Avro Bölgesi'nde tutmaya devam edecek” dedi.



Yunanistan'ı makyajlayıp AB'ye aldılar


Dr. Kıyamet lakaplı Marc Faber, Yunanistan krizinin sorumlusu olarak batılı finans kuruluşlarını gösterdi. Faber: “Avrupa Merkez Bankası dahil olmak üzere Avrupalı finanskuruluşları Yunanistan'a bu kadar borç vererek tedbirsiz davrandılar” dedi. Yunanistan avro birliğine katıldığında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı olan Mario Draghi'nin, Goldman Sachs'ta görev yaptığını hazırlatan Marc Faber “Onun sorumluluğunda Yunanistan'ın borçları gizlensin ve avro birliğine alınsın diye birtakım takas düzenlemeleri yapıldı. Bu bir gerçek” değerlendirmesinde bulundu.


#Yunanistan krizi
#Marc Faber
#Avrupalı finans kuruluşları
9 yıl önce