|

Düzce'de kar yağışı etkili oluyor! Düzce hava durumu

Düzce'de kar yağışı nedeni ile vatandaşlar zor anlar yaşadı. Düzce hava durumunun önümüzdeki günlerde nasıl olacağını merak ediyorsanız haberimize bakabilirsiniz. Kentte etkili olan kar yağışı ulaşımda da aksamalara neden oldu. İşte Düzce hava durumu ve son gelişmeler.

Yeni Şafak
20:27 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 17:33 - 1/11/2016 Salı
AA

Düzce'de kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kentin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı yer yer ulaşımı güçleştiriyor.



için tıklayınız



D-655 Batı Karadeniz Bağlantı Yolu'nun Hiciz ve Kabalak rampalarında kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri sürücüleri uyarıyor. Karayolları ekipleri, güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması için hazır bekletiliyor.



Yığılca ilçe merkezi ile köylerinde etkili kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oluyor.





Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek kesimlerde kar kalınlığının yaklaşık 15 santimetreye ulaştığını belirterek, "Ekiplerimizi hazır halde bekletiyoruz. Yaşanılabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekleyen ekiplerimiz ilçede faaliyet gösterecekler." diye konuştu.



Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gece saatlerinde yoğunlaşarak devam edeceğini bildirdi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevrelerinde kuvvetli; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile yarın (Çarşamba) iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Güney Ege kıyıları, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevrelerinde kuvvetli; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



ZİRAİ DON UYARISI : Yurdumuzu etkisi altına alan Karadeniz üzerinde gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinden zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile yarın (Çarşamba) iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Güney Ege kıyıları, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, baca zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



#Düzce
#kar yağışı
#Hava durumu
8 yıl önce