|

e-Devlet giriş ve şifre işlemleri-2017 Edevlet dava sorgulama

e-Devlet, resmi ihtiyaçlarınızı en kolay yöntemlerle görebileceğiniz bir resmi sitedir. e-Devlet üzerinden aldığınız şifreyle tüm resmi işlerinizi tek bir site ile gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet hizmetinden faydalanabilmeniz için bir adet şifreye ihtiyacınız olacaktır.

Yeni Şafak
19:07 - 20/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:56 - 20/07/2017 Perşembe
Diğer
​e-Devlet giriş ve şifre işlemleri-2017 Edevlet dava sorgulama
​e-Devlet giriş ve şifre işlemleri-2017 Edevlet dava sorgulama

e-Devlet tüm resmi işleri tek bir çatı altında toplayan büyük bir hizmettir. e-Devlet üzerinden hakkınızda açılan davaları, trafik sorgulamalarınızı, SSK sorgulamalarınızı ve birçok şeyi rahatça halledebilirsiniz. e-Devlet üzerinden yapacağınız tüm işlemler için sadece bir şifreye ihtiyacınız var.

e-Devlet şifresi nasıl alınır?

e-Devlet şifresi alabilmek için yapmanız gereken çok basittir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden sadece 2 TL karşılığında veriliyor. Aldığınız şifre karşılığında e-Devlet hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.turkiye.gov.tr/

Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan “
Sisteme Giriş
” yazısına tıklayınız.

Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra e-Devlet üzerinden SSK sorgulama, hakkınızda açılan dava sorgulamaları, burs ve kredi sorgulamaları, adli sicil kaydı sorgulamaları, trafik cezaları sorgulamalarını, askerliğinizin nereye çıktığını ve üniversite sorgulamalarını yapabilirsiniz.

e-Devlet şifrenizi unuttuğunuz takdirde “Şifremi Unuttum” seçeneği ile şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Ancak belli bir zaman sonra PTT şubelerinden ücretli almak zorunda kalabilirsiniz.

#e-devlet
#e devlet giriş
#edevlet şifre
#dava sorgulama
7 yıl önce