|

e-Devlet girişi ile SGK sigorta sorgulama işlemleri

e-Devlet girişi yaparak SGK sigorta sorgaulama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. E devlet sistemine giriş yapmak için gereken şifre alma bilgilerini ve SGK sigorta sorgulama ile ilgili tüm detayları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:08 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 17:41 - 25/10/2016 Salı
Diğer

e-Devlet SSK, SGK borç sorgulama işlemlerini haberimizden öğrenebilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm hizmetleri tek bir çatı altında toplayan e-Devlet, SSK sorgulamalarını da gerçekleştirmeye izin veriyor. İşte SSK, SGK sorgulama…



ekranı için tıkla



ekranı için tıkla



E-devlet sistemine yeni eklenen hizmetler neler?


E-Devlet kapısına eklenen yeni hizmetleri buradan görebilirsiniz. İşte yeni eklenen hizmetler.



Genel Hizmetler



Mezar Yeri Sorgulama



Ücret Tarifesi Sorgulama



Vefat Bilgisi Sorgulama



Kişiye Özgü Hizmetler



Beyan Bilgileri Sorgulama



Tahakkuk Bilgileri Sorgulama



Tahsilat Bilgileri Sorgulama



E-Devlet giriş nasıl yapılır?


E-Devlet işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz site adresi e-devlet'in resmi internet adresi olan www.turkiye.gov.tr adresidir. Bütün e devlet işlemlerinizi bu siteden yapabilirsiniz. Web sayfasına girdiğinizde sağ üstte bulunan giriş butonuna tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E Devlet sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.



E-Devlet uygulamasından yararlanmak için haberimizin devamında yer alacak olan adımları sırası ile yerinize getirmeniz gerekemektedir. Bu adımları sırası ile yerine getirdikten sonra artık sizde sisteme giriş yapmış olur ve merak ettiğiniz konu hakkında bilgi sahibi olabilir gerekli duyduğunuz sorgulamaları yerine getirebilirsiniz.



• E-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.


• Daha sonra ise açılacak olan sol kısımda yer alan E-Hizmetler sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonra ki adıma geçebilrisiniz.


• Bir sonraki adımda ise yapmanız gereken açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan harflerden hangi kurumda işlem yapacaksanız o kurumun baş harfinin o harfler içinde bulup tıklayınız. Bu işlem sizin hızını arttıracaktır. Örnek vermek gerekirse eğer sizin işleminiz “Karayolları Genel Müdürlüğü “ ile alakalı ise “ K “ harfine tıklamanız gerekmektedir.


• Yukarıda yer alan işlemi de yerine getirdikten sonra kurumun başlığı altında yer alan işlemlerden size uygun olan işlemi belirleyiniz.


• Size uygun olan işlemi de belirledikten sonra ise açılacak olan sayfada yer alan “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basınız.


• Bu butona bastıktan sonra ise açılacak olan sayfada ilgili kısımlara TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir.


• Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak işlemini yapabilirsiniz.





Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi eğer E-Devlet şifreniz yoksa sisteme giriş yapamazsınız. Sizde sistemden yararlanmak ve işlem yapmak istiyorsanız E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifresi almak içinse size en yakın PTT şubesine başvuruda bulunabilirsiniz. E-Devlet şifresi almak için PTT şubesine gidip TC kimlik kartınız ile başvuruda bulunabilirsiniz. Daha sonra vezne de çalışan memur sizden 2 TL işlem ücreti isteyecektir. Bu ücreti verdikten sonra artık size kapalı bir zarf içinde TC kimlik kartınıza tanımlı E-Devlet şifresi verilecektir. Bu şifre tek kullanımlık bir şifredir. Sisteme ilk girdikten sonra siz kendi şifrenizi belirleyiniz. Bu yeni şifre ile artık sizde sisteme istediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.



E-devlet giriş işlemi ile tapu bilgileri sorgulama hizmeti vatandaşların sıklıkla kullandığı hizmetlerden biridir. Ülkemizde e-devlet giriş sistemine geçilerek vatandaşlara pek çok kamu kurum ve kuruluşları bilgilerine kolayca erişim sağlayan sistem, tapu bilgilerine de kolayca ulaşılmasının yolunu sunmaktadır. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar tapu ve taşınmaz malları ile ilgili her türlü sorgulamayı e-devlet giriş uygulaması sayesinde e-devlet şifresini kullanarak yapabilmektedir. E-tapu sorgulama sistemi ile tapu hakkındaki bilgiler görüntülenebilmekte ve tapu beyan ve harçları hakkında gerekli bilgiler alınabilmektedir. Hatta isteğe göre vatandaşlar tapu bilgilerini bilgisayarlarına indirebilmekte ve örneklerini yazıcıdan alabilmektedirler. Bu sayede de kamu kurum ve kuruluşlarında gereksiz beklemeler ve uzun kuyruklar önlenmiş olmaktadır.



Bu gibi sorunlara çözüm getirebilmek amacı ile Başbakanlık tarafından 2008 yılında dijital platform üzerindeki tüm kamu kurumu online hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getirecek e-devlet sistemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile vatandaşın hizmetine açıldı. E-Devlet sistemi içerisinde vatandaşların gerçekleştirecekleri tüm işlemler ve alınan bilgilerin yasal bir geçerliliğe sahip olması nedeni ile yüksek güvenlik gerektiriyor. Bunun dışında da vatandaşların kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve adres bilgileri gibi son derece önemli resmi bilgilerinin bulunuyor olması nedeni ile yüksek bir güvenliğin gerekliliği kat ve kat artıyor. Bu neden ile de günümüzde sanal devlet kapısı sistemine giriş işlemleri sırasında vatandaşların 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanmaları gerekiyor. Sistem içerisinde sunulan kamu kurumlarının online hizmetlerinden yararlanabilmek için vatandaşların 'e-Devlet şifresi ile giriş', 'mobil imza ile giriş', 'elektronik imza ile giriş' ve 'T.C. kimlik kartı ile giriş' giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.



E-Devlet şifremi unuttum?


e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/SifremiUnuttum adresinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca e-imza, mobil imza ve https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris adresini kullanarak internet bankacılığı ile şifre yenileme işlemi yapabilirsiniz.



e-Devlet Şifreniz asla iptal olmaz. Şifrenizin talebiniz ve bilginiz olmaksızın herhangi bir nedenle iptal edilmesi ya da kullanıma kapatılması söz konusu değildir. Şifrenizi hiç kullanmadan ya da değiştirerek kullanmaya başladıktan sonra sisteme 1 ay, 2 ay, 3 ay, 1 yıl ya da daha uzun sürelerde hiç giriş yapmamış olsanız bile, şifrenizin geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.



Kişisel bilgilerinizin güvenliği için, sistem 3 ayda bir şifre değişikliği yapılması uyarısında bulunur. Ancak bu durumda bile isterseniz şifrenizi değiştirmeden kullanmaya devam edebilirsiniz.



e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz. Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir.



e-Devlet Şifrenizi 2TL karşılığında PTT şubelerinden alabilirsiniz. İlk alımdan sonra, takip eden tüm şifre alımları 4TL olarak ücretlendirilir. Eğer yurt dışında iseniz, şifrenizi ücretsiz olarak konsolosluklardan temin edebilirsiniz. Şifrenizi unutmadığınız sürece yeniden almanız gerekmez. Şifre başvurusu yaparken geçerli bir kimliğiniz olması yeterlidir. Kimlik fotokopisi vermenize gerek yoktur. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere kimse şifrenizi göremez veya sizin adınıza şifre değişikliği yapamaz.




#e-devlet
#SGK
#Sigorta sorgulama
#e-devlet giriş
8 yıl önce