|

E-devlet soy ağacı öğrenme! E-devlet alt üst soy bilgisi!

E-devlet soy ağacı sorgulama iki günde 5 milyon kişi tarafından Google üzerinden arandı. Sizde soy ağacını öğrenmek istiyorsanız bu haberimizi okuyunuz. E-devlet ile yeni bir dönem başladı. Artık tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları e-devlet uygulaması üzerinden alt üst soy bilgisi sorgulaması yapabilir. Vatandaşların e-devlet soy ağacı sorgulaması için yoğun giriş yapmaları nedeniyle sistem kilitlendi. Peki soy ağacı nedir, e-devlet üzerinden soy ağacı nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
13:56 - 15/02/2018 Perşembe
Diğer
​E-devlet alt üst bilgisi sorgulama işlemlerinin nasıl yağıldığını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.
​E-devlet alt üst bilgisi sorgulama işlemlerinin nasıl yağıldığını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

E-devlet alt üst bilgisi sorgulama işlemlerinin nasıl yağıldığını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. T.C. vatandaşlarının kamusal işlerini kolaylaştırmak için hazırlanan uygulamaya yapılan güncellemeyle ve eklenen soy ağacı sorgulama işlemiyle Türkiye'nin en çok konuşulan konusu oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan iş birliği sayesinde T.C vatandaşları 1800’lü yıllara kadar alt-üst soy bilgisi sorgulaması yapabilecek. Böylelikle vatandaşlara birçok hukuki sorunlarının çözümünde kolaylıkta sağlanmış olacak. Tapu işlemlerinde aileler arasında yaşanan sorunlar daha kolaylıkla çözülecek. Sülalesinin nerelerden geldiğini ve nereye dayandığını da e-devlet alt üst soy bilgisi üzerinden hiyerarşik olarak öğrenebilecek.

E-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların "altsoy-üstsoy raporunun" nüfus müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden alabilmesi için yapılan çalışmalar bugün tamamlanarak, e-Devlet hizmeti yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü'nün kullanımına açıldı. Altsoy-üstsoy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi.

E-DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİ ASKIYA ALINDI

E Devlet'in dün hizmete soktuğu soyağacı sorgulama ekranı, gördüğü yoğun talep karşısında isteklere cevap veremez hale geldi. Bu durumun ardından turkiye.gov.tr adresi de kilitlendi. Vatandaşlar soyağacı sorgulama dışında yapmak istedikleri hizmetlere de erişemedi. Yoğunluk azalmayınca, E Devlet'te yer alan soyağacı sorgulama sayfası bakıma alınarak hizmetin şuan için durdurulduğu bilgisi vatandaşlarla paylaşıldı

Dün hizmete giren yeni uygulama sayesinde vatandaşlar artık internet ortamında soyağacı sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Alt-üst soy sorgulama ekranından girilen bu yeni hizmete, sağ üst köşede bulunan belge oluştur linki tıklanarak 2 adımda soyağacı listesine ulaşılabiliyordu.

Dün özellikle akşam saatlerinde meydana gelen yoğunluk E Devlet sitesinin tümüyle kilitlenmesine neden oldu.

E-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların "alt soy üst soy raporunun" Nüfus Müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden alabilmesi için yapılan çalışmalar bugün tamamlanarak, e-Devlet hizmeti yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğünün kullanımına açıldı.Alt soy üst soy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTUNCA NE YAPILIR?

Bir kere E-devlet sistemine giriş yapıp bu kolaylığa bu rahatlığa eriştiğiniz zaman bundan kopmak istemeyeceksinizdir. Bu yüzden E-devlet şifrenizi unuttuğunuzda yapmanız gerek tek şey tekrar T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine gitmektir. Almış olduğunuz yeni bir şifre olacağı için eski şifreniz artık geçerli olmayacaktır. Her şifre kaybettiğimizde veya unuttuğumuzda ödememiz gereken 4 TL bir ücret vardır.

E-DEVLET SİSTEMİNDEKİ HİZMETLER

İlk hizmete girdiği 2008 yılından bugüne birçok devlet ve kurum işlemini internet üzerinden sağlama olanağı sunan E-devlet ile şu hizmetlerden yararlanabilir, bilgi edinebilirsiniz;

1 - Adalet Bakanlığı- Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

- Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama

2 - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

- Gelir Testi Sonucu Sorgulama

- Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama

- Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama

3 - Başbakanlık

- BİMER Yeni Başvuru

- BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama

4 - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

- Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama

- Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri

- IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme

- IMEI Sorgulama

- IMEI Kaydet

- Numara Taşıma Sorgulama

5 - Doğal Afet Sigortaları Kurumu

- Poliçe Sorgulama

6 - Emniyet Genel Müdürlüğü

- Araç Sorgulama

- Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama

7 - Milli Eğitim Bakanlığı

- MEB Sınav Yeri Sorgulama

- MEB Sınav Sonuç Sorgulama

8 - Milli Savunma Bakanlığı

- Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

- ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu

- ASAL Celp Dönem Tercihi

9 - PTT

- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama

- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama

10 - Sosyal Güvenlik Kurumu

- 4A Emekli Aylığı Kesintileri

- 4A Emekli Aylık Bilgisi

- 4A Emekli Ödeme Bilgileri

- 4B Borç Durumu

- 4B Emekli Aylığı Kesintileri

- 4B Aylık Bilgisi

- 4B Tescil Kaydı

- 4C Emekli Aylığı Kesintileri

- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi

- 4C Tescil Kaydı

E-DEVLETE EKLENEN YENİ HİZMETLER

Günden güne gelişen ve daha fazla elektronik hizmet sunan E-Devlet hizmeti her yeni hizmet ile vatandaş/kullanıcılara büyük kolaylıklar ve hızlılık sağlamaktadır. Bu yeni hizmetlerden bir kaçı ise şunlardır;

-Genel Hizmetler

-Mezar Yeri Sorgulama

-Ücret Tarifesi Sorgulama

-Vefat Bilgisi Sorgulama

-Kişiye Özgü Hizmetler

-Beyan Bilgileri Sorgulama

-Tahakkuk Bilgileri Sorgulama

-Tahsilat Bilgileri Sorgulama

E-devlet soy ağacı sorgulama iki günde 5 milyon kişi tarafından Google üzerinden arandı. Sizde soy ağacını öğrenmek istiyorsanız bu haberimizi okuyunuz. E-devlet ile yeni bir dönem başladı. Artık tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları e-devlet uygulaması üzerinden alt üst soy bilgisi sorgulaması yapabilir. Vatandaşların e-devlet soy ağacı sorgulaması için yoğun giriş yapmaları nedeniyle sistem kilitlendi. Peki soy ağacı nedir, e-devlet üzerinden soy ağacı nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar...


#e-devlet
#e-devlet giriş
#e-devlet soy ağacı sorgulama
#e-devlet alt üst soy bilgisi
#soy ağacı
#e-devlet soy ağacı
#soy ağacı nedir
6 yıl önce