|

eba.gov.tr EBA giriş! 2017 EBA TEOG soruları cevapları!

EBA giriş için haberimizi inceleyiniz. TEOG sınavının ilk oturumu bugün düzenlendi. Yarında yapılacak olan TEOG sınavının soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? sorusu merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen EBA Bilişim Ağı (eba.gov.tr) üzerinden erişime açılacak. İşte 2017 TEOG soruları cevapları...

Yeni Şafak
10:30 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:31 - 27/04/2017 Perşembe
Diğer
EBA giriş için haberimize bakınız.
EBA giriş için haberimize bakınız.

EBa giriş, EBA TEOG soruları haberimizde. 26 Nisan 2017 Çarşamba TEOG sınavnın ilk oturumu bugün düzenlendi. İkinci oturumu ise yarın yapılacak. Öğrenciler EBA giriş yaparak sınavda karşılaştıkları soruları ve cevapları kontrol edebilirler. İyi bir üniversite iyi bir liseden iyi bir lisede TEOG sınavından geçmektedir. TEOG soruları cevapları TEOG sınavının düzenlenmesinden sonra saat 14.00 itibariyle EBA üzerinden erişime açılacak.

EBA Nedir?

Açılımı Eğitim ve Bilişim Ağı olan EBA, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında kurulan nitelikli eğitsel bir elektronik ağdır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda diledikleri ders içeriklerine ulaşabilecekleri EBA, elektronik ortam kütüphanesi olarak tanımlanmaktadır.

EBA'ya nasıl üye olunur?

EBA içeriklerine ulaşmanız için EBA'ya üye olmanız gerekiyor. Eba üyeliği için EBA Giriş Sayfası'ndaki 'üye ol' bölümünü tıklayarak TC Kimlik Numarası ve istenen diğer bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor. Üyelik işlemi sonrası EBA'dan gelen 'eba şifresi' ve TC Kimlik Numarası ile sisteme giriş yaparak tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

EBA'nın amacı nedir?

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

TEOG sınavları ne zaman?

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) öncesinde öğrenciler tatil beklentisine girdi. İlk oturumlar gibi ikinci oturumların da hafta içerisine denk gelmesi, sınava girmeyecek olan öğrenciler için tatil umudu doğurdu. Cuma gününün tatil ilan edilmesi ile birlikte öğrenciler 5 gün tatil yapmış olacak. Peki, TEOG sınavı günü okullar tatil mi, 28 Nisan tatil yapılacak mı? TEOG 2. dönem oturumları 26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek. Peki, TEOG sınavı saat kaçta yapılacak? Hangi dersten kaç soru sorulacak? İşte, tatil sorularına yanıt ve sınava ilişkin detaylar!

TEOG’da kolay soru sevinci

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının ikincisi İzmir’de 43 bin 914 öğrencinin katılımı ile yapıldı. Pek çok öğrenci, 40 dakikalık süreye rağmen Türkçe sorularının kolay olması nedeniyle sınavın 20. dakikasında çıktı.TEOG sınavlarının ikinci dönem birinci gün ilk oturumu Türkçe sona erdi. İzmir’de 43 bin 914 öğrenci TEOG’da ter dökerken, gün içinde matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi oturumları da yapılacak. 09.00’da başlayan sınavın Türkçe oturumunda 20 soru ile karşı karşıya kalan pek çok öğrenci, soruların kolay olması nedeniyle kendilerine ayrılan süreden 20 dakika erken çıktı. Öğrenciler, “Sorular çok kolaydı. Bu yüzden 40 dakikayı doldurmadan çıktık” dedi.

"Sınav çok kolaydı"

Sınavın bitmesine 15 dakika kala çıktığını belirten Turhan Ateş isimli öğrenci, “Sınav çok iyi geçti. Türkçe soruları çok kolaydı. Bu sınav, birinci dönem girdiğimiz sınavdan daha kolaydı. 40 dakika sürem vardı ama ben 15 dakika kala soruları bitirdim. Tüm soruları doğru yaptığımı düşünüyorum” diye konuştu.

"Tüm soruları doğru yaptım"

Mehmetcan Yeşiçimen isimli öğrenci, “Stresliydim ama sınav beklediğim kadar zor değildi. İlk sınavım çok iyi değildi. Bu sınavda puanımı düzeltmeye çalışacağım” derken, İpek Göneç ise “Tüm soruları yaptığımı düşünüyorum. Sınavdan erken çıktım. Bu sınav daha kolaydı” ifadelerini kullandı.

"Sınav süreci zorlu geçti"

Çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen ailelerde ise heyecan vardı. Bazı aileler, çocuklarının sınavı başarılı geçsin diye okul önünde dua etti. Elvan Topçu isimli vatandaş, “Kızımın sınavdan çıkmasını bekliyorum. Sınav süreci zorlu geçti. Kendine vakit ayırmadan soluksuz bir şekilde çalıştı. Biz de elimizden geldiğince ona yardımcı olmaya çalıştık. Bu sınavda umutsuz gibiydi. Umarım güzel bir sonuç alırız” dedi.

"Heyecanlıyız"

Hakan Yaldıray isimli vatandaş ise şunları söyledi:“Süreç bizim için zor geçti. Çocuklar bir maratonun içinde. Haliyle heyecanlanıyorlar. Onlarla birlikte biz de heyecanlıyız. Oğluma destek olmaya çalıştık. Umarım iyi ve yakın bir liseyi kazanır ama belli bir hedef koymadık.”

EBA giriş için haberimizi inceleyiniz. TEOG sınavının ilk oturumu bugün düzenlendi. Yarında yapılacak olan TEOG sınavının soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? sorusu merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen EBA Bilişim Ağı (eba.gov.tr) üzerinden erişime açılacak. İşte 2017 TEOG soruları cevapları...

#TEOG
#TEOG soruları
#TEOG soruları cevapları
#2017 TEOG sınavı
#EBA
#EBA giriş
#EBA TEOG
7 yıl önce
default-profile-img