|

eDevlet ile hat sorgulama işlemleri

eDevlet ile hat sorgulamak için haberimizden faydalanabilirsiniz. Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla, kişinin bilgisi dışında üzerine hat alınma dolandırıcılığı da yaygınlaştı. Üzerinize hat alınıp alınmadığını sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. İşte detaylı açıklamalar.

Yeni Şafak
18:55 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:08 - 15/06/2017 Perşembe
Diğer
​eDevlet ile hat sorgulama işlemleri
​eDevlet ile hat sorgulama işlemleri

e-Devlet ile hat sorgulama işlemlerini sayfamızdan gerçekleştirebilirsiniz. Bilginiz dışında üzerinize hat alınıp alınmadığını anında öğrenebilirsiniz. BTK tarafından yapılan uyarıları ve eDevlet ile hat sorgulama sayfasını haberimizden görebilirsiniz.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) hat sorgulama sistemini hayata geçirdi. Daha sonra bu sistem e-devlet üzerinden kullanıma açıldı. Hat Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar önceleri şifresiz olarak BTK sitesini kullanabilirken, artık T.C. kimlik numarası ile ve e-Devlet şifresi ile bu hizmeti alabiliyorlar.

BTK, kişisel bilgilerin yanlış kişiler tarafından kullanılmaması için vatandaşları da konu ile alakalı sık sık uyarıyor. Son uyarı mesajı bu sabah geldi. BTK, hat sahteciliğini önlemek için e-devlet üzerinden sorgulama yapmaya davet etti.

Şikayet etmek için

E-devlet üzerinden yapacağınız sorgulamadan sonra üzerinize bilginiz olmadan hat alındığını öğrenilirse, savcılığa dilekçe vermeniz gerekiyor.

#e-Devlet
#E Devlet hat sorgulama
#hat sorgulama
#btk
7 yıl önce