|

Edirne'de 228 sığınmacı ve kaçak yakalandı - Edirne haber

Edirne'de yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 228 sığınmacı ve kaçak yakalandı.

Yeni Şafak
17:49 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:59 - 26/10/2016 Çarşamba
AA

Edirne'de yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 228 sığınmacı ve kaçak yakalandı.



Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Uzunköprü, Enez, İpsala ve Lalapaşa ilçeleri ile merkeze bağlı Doyran, Kemalköy, Büyükismailce, Bosnaköy ve Köşen köylerindeki kontrolleri sırasında, sınırı yasa dışı şekilde geçmeye çalışan Suriye, Afganistan, Pakistan, Cezayir, Filistin, Fas ve İran uyruklu 228 sığınmacı ve kaçak tespit etti.



Yakalanan kaçaklar işlemlerinin ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderildi.



Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler


Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Simi Adası'na gitmeye çalışan Suriye uyruklu 73 kişi yakalandı.



Alınan bilgiye göre, Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, Kadırga Burnu açıklarında durumundan şüphelenilen Malta bayraklı "Lutetia" simli motoryata "dur" ihtarında bulundu.



İhtarın ardından durdurulan motoryatta yapılan aramada, Suriye uyruklu 73 sığınmacı ile kaçak geçişe aracılık ettikleri iddia edilen Ukrayna uyruklu 2 kişi yakalandı.



Sahil Güvenlik botuna alınarak Marmaris'e getirilen sığınmacıların Marmaris Emniyet Müdürlüğünde işlemlerinin sürdüğü, Ukrayna uyruklu 2 organizatörün ise adliyeye sevk edileceği öğrenildi.



Öte yandan, kaçak geçişte kullanılan Malta bayraklı motoryat, Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.






#Edirne Jandarma Komutanlığı
#kaçak
#sığınmacı
#yasa dışı
#Edirne
7 yıl önce