|

Anafen'den ilk 10'a 7 öğrenci girdi

Yaklaşık 1 milyon 100 bin öğrencinin katıldığı SBS sonuçları açıklandı. Mersin'den Nezihe Ezgi Menzi'nin uluslararası satranç turnuvasındaki derecesiyle aldığı ek puanla birinci olduğu SBS'de, Anafen Dershaneleri de büyük başarı gösterdi. Anafen Dershaneleri'nden ilk 10'a 7, ilk 5'e ise 4 öğrenci girdi. Tam puanla sıralamada 2. sıraya yerleşen Mehmet Ali Özdemir “Harward' da bankacılık okuyup banka genel müdürü olmak istiyorum ve parayı çok seviyorum" dedi.

00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 18:05 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Anafen'den ilk 10'a 7 öğrenci girdi
Anafen'den ilk 10'a 7 öğrenci girdi

Anafen Dershaneleri, 1 milyon 98 bin 243 öğrencinin katıldığı Ortaöğretime Geçiş Sistemi Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olan öğrencileri için Fırat Kültür Merkezi'nde tören düzenledi. Tören'de, 3 yıl üst üste 500 tam puan alan Mehmet Ali Özdemir, Merve Özkılıç, Tolga Ferdi Çalışır ile dereceye giren diğer öğrencilere plaket verildi. SBS'de TED Mersin Özel İlköğretim Okulu'ndan Nezihe Ezgi Menzi 'Uluslararası Santranç Yarışması'nda 2. Olduğu için ek puan alarak' 507.424 puan ile birinci oldu. Türkiye genelinde 18 öğrenci de 500 tam puan alarak ikinci oldu. Anafen Dershaneleri ilk 10'a 7, ilk 5'e ise 4 öğrenci yerleştirerek başarı sağladı.


DOKTOR OLMAK İSTİYORUM

Atakent Doğa İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Özkılıç, da iki yıl üst üste 500 tam puan aldığını ve bu seneki sınavın kendi üzerinde yine birinci olmalıyım baskısı bıraktığını belirterek ” derslerimi sıkı tuttum ve başarıyı yakaladım. Bu başarı, hocalarımın ailemin ve bana destek olan herkesin katkısıyla oldu. Sistemli ve konuları tekrar ederek çalıştım. Son 2 haftada deneme sınavlarına yoğunlaştım, soru sayımı arttırdım. Sosyal aktivitelerimi de ihmal etmedim. Derslerimi ve ektivitelerimi bir arada yürütebildim. Resim yapmayı çok seviyorum insanların kas yapılarını, iskeletlerini daha iyi anlamak için doktor olmak istiyorum” dedi.


“PARAYI SEVİYORUM” BANKACI OLACAĞIM

Çamlıca Coşkun Koleji' nde okuduğunu ve 6-7-8 'inci sınıflarda girdiği sınavların hepsinde tam puan aldığını söyleyen Mehmet Ali Özdemir “Harward' da bankacılık okuyup banka genel müdürü olmak istiyorum ve parayı çok seviyorum. Hem sosyal aktivitelerde hem de derslerinden kendimi mahrum bırakmadım. Aktiviteler ile derslerimi bir arada çok iyi yaptım. Kendimi kısıtlamadım hocalarımın yardımıyla ve ailemin desteğiyle bu başarıyı sağladım. Bu başarı sadece hocaların veya ailemin desteğiyle olabilecek bir durum değil. ailem, hocalarım ve benimde istememle bu işi başardım” dedi. Baba Hüseyin Özdemir ise oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Özdemir “Türkiye birincisinin belirlenmesinde uygulanan ek puan uygulamasına ise tepki gösterdi. Anne Sevgi Özdemir de mutluyum ve sevinçliyim. Anne ve babalara çocuklarının istedikleri ortamda ders çalışma olanağı sağlaması gerektiğini düşünüyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.



12 yıl önce