|

Avrupa'dan bilim ödülü

Bilkent Üniversitesi'nden Hilmi Volkan Demir, nanoteknoloji projesiye “Avrupalı Genç Bilim İnsanı” ödülü aldı.

Ankara
00:00 - 3/08/2007 Cuma
Güncelleme: 01:14 - 3/08/2007 Cuma
Yeni Şafak
Avrupa'dan bilim ödülü
Avrupa'dan bilim ödülü

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir'in nanoteknoloji üzerindeki çalışması, 500 Avrupalı araştırmacının katıldığı elemeler sonucunda "Avrupalı Genç Bilim İnsanı" ödülünü getirdi. Araştırma, Avrupa Bilim Fonu'ndan 1 milyon 200 bin euro mali destek aldı.

Demir, Avrupa'daki hakem heyetlerinin karşısında iki aşamalı elemelere katıldı. Elemeleri geçen Demir, aralarında Fransa, Almanya ve İsviçre gibi ülkelerden de katılımcıların bulunduğu 20 bilim insanından biri oldu.

30 yaşındaki Demir, projesinin Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'nde geliştirilen yeni hibrid, nanofotonik aygıtlar üzerine olduğunu söyledi.

Proje bittiğinde, beyaz ışık kaynakları, internet gibi hız gerektiren optielektronik anahtarlar gibi aygıtların olduğundan daha verimli çalışması sağlanacak.


Çok sayıda ödül sahibi

Hilmi Volkan Demir, birkaç AB Projesi'nin yürütücülüğünü yapıyor. Demir'e, 2005'te AB tarafından Marie Curie Fellowship Ödülü, 2006'de Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Üstün Başarılı Genç Biliminsanı Ödülü ve TÜBA çalışmaları nedeni ile Bilimsel Liderlikte Üstün Başarılı Gençler Birincilik Ödülü verildi.






17 yıl önce