|

Çınar Koleji'nden Bir Türkiye Derecesi Daha

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. İlçemizin başarılı eğitim kurumlarından Çınar Koleji öğrencisi Sena Nur Sığırcı tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla 2012 SBS 8.sınıflar Türkiye birincisi oldu.

00:00 - 13/07/2012 Cuma
Güncelleme: 17:12 - 13/07/2012 Cuma
Yeni Şafak
Çınar Koleji'nden Bir Türkiye Derecesi Daha
Çınar Koleji'nden Bir Türkiye Derecesi Daha

1 milyon 75 bin 533 öğrencinin katıldığı sınavda TED Mersin Özel İlköğretim Okulu'ndan Nezihe Ezgi Menzi Ortaöğretim Yerleştirme Puanına göre Türkiye birincisi olurken, İstanbul Başakşehir Çınar Koleji öğrencisi Sena Nur Sığırcı da 8.sınıflar Türkiye birincileri arasına girdi.

Sena Nur Sığırcı aldığı sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu başarı sadece bana ait değil. Başarıda, bana her türlü imkânı sağlayan okulumun, sistemli bir çalışmayla beni sınava hazırlayan öğretmenlerimin ve hep yanımda olan ailemin büyük katkısı oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sınava disiplinli ve düzenli bir şekilde hazırlandığını söyleyen Sığırcı, bu başarısının bir sonuç değil başlangıç olduğunu ifade ederek lise döneminde de aynı şekilde çalışmaya devem edeceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çınar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal, başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek kazanılan başarının tesadüfî olmadığını, SBS'de okul olarak 2006 Türkiye Birincisi Yiğit Yargıç'la birlikte her yıl Türkiye dereceleri elde ettiklerini söyledi.

Birinci olan öğrencilerinin akademik başarı yanında sosyal ve ahlaki yönüyle de örnek bir öğrenci olduğunu vurgulayan Ünal “Gerek azmi gerekse örnek kişiliğiyle Sena Nur'un hayatta hep başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.

2012 SBS'de sınava giren tüm öğrenciler açısından güzel sonuçlar alındığını söyleyen Çınar Koleji Genel Müdürü Kadir Ünal, “Sınava giren tüm 8.sınıflarda % 100'lük başarı elde ettik, emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz” dedi.


12 yıl önce