|

Dersane öğretmenleri için maraton başladı

1 Eylül itibariyle kapanacak dersanelerde görev yapan öğretmenlerin kamuya alınması için süreç başladı. Öğretmenler kadro alanlarının belirlenmesi için 22-24 Haziran’da ön başvuru alacak.

Yeni Şafak
04:00 - 18/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:38 - 18/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atanacakları öğretmen kadrolarının alanlarının belirlenmesi amacıyla 22-24 Haziran 2015'te ön başvuru alacak.


MEB tarafından dershane ve etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin öğretmenliğe geçişlerinde atanacakları kadro alanlarının belirlenmesine ilişkin ön başvuru duyurusu yayımlandı.



Buna göre, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinden 22-24 Haziran 2015 tarihleri arasında ön başvuru alınacak.



2 BİN 160 GÜN ÇALIŞMA ŞARTTI


Ön başvurular için dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla yönetici, öğretmen, uzman öğretici veya usta öğretici olarak çalışmakta olma şartı aranacak. Ayrıca, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde sigorta primi ödenmiş çalışma süresinin, 1 Ocak 2014 itibarıyla en az toplam altı yıl (2160 gün) olması gerekecek.



ASIL BAŞVURU TEMMUZ'DA


MEB'in duyurusuna göre, öğretmenliğe ön başvuru, elektronik ortamda http://ikgm.meb.gov.tr web adresinde açılacak link üzerinden 22-24 Haziran 2015'te yapılacak. Ön başvuru, yalnızca dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atanacakları öğretmen kadrolarının alanlar itibarıyla belirlenmesi amacıyla yapılacak ve başvuruda bulunanlara herhangi bir hak sağlamayacak. Atamaya esas asıl başvuru, ön başvuru sonucunda belirlenecek atama yapılacak alanlara ilişkin kontenjana atanmak üzere 1 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.


#Milli Eğitim Bakanlığı
#Dersane öğretmenleri
#öğretmen atamaları
9 yıl önce