|

Üniversiteli olma hayalini erteleme!

Türkiye'de istediğiniz bölümü kazanamayan öğrenciler için Bulgaristan üniversitelerinin kapıları sonuna kadar açık. Rehberiniz ise 26 devlet üniversitesiyle resmi sözleşmesi olan Universium Danışmanlık.

Selim Özgen
00:00 - 31/07/2007 Salı
Güncelleme: 00:35 - 31/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Üniversiteli olma hayalini erteleme!
Üniversiteli olma hayalini erteleme!

Yurtdışı eğitimde sadece Bulgaristan üniversitelerine öğrenci transferi yapan Universium, Plovdiv ve Sofya'da öğrenci danışmanlığı dahilinde hizmet veriyor. Müracaat eden öğrencilerin öncelikle Bulgaristan'a gitmeden üniversite ön kayıt, yurt rezervasyonu ve sağlık sigortası işlemleri yapılıyor. Öğrencinin vize işlemleri tamamlandıktan sonra, Bulgaristan'da karşılanarak okul transferleri gerçekleştiriliyor. Okulda kesin kayıt işlemleri gerçekleştikten sonra, öğrenci yurduna yerleştiriliyor. Hemen eğitimine başlayan öğrencilerin 1 hafta içinde danışmanları eşliğinde oturum kartı işlemleri başlıyor ve eğitim boyunca ders notları, devamsızlıkları, olası yurt ve arkadaş problemleri için Universium tarafından Türkiye'de ki ebeveynlerle görüşülerek çözüm yolları oluşturuluyor. Hemen her bölümün bulunduğu üniversitelerde eğitim dilinin bölümlere göre İngilizce, Fransızca, Almanca ve Bulgarca olarak değişiklik gösterdiğini söyleyen Universium & Eğitim Danışmanlık Müdürü Gülşah Soyköse, üniversitelerde sadece lisans eğitimi değil yüksek lisans ve doktora eğitimleri yapıldığını da kaydediyor.


Tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Şu anda anlaşmalı oldukları 26 üniversite olduğuna işaret eden Gülşah Soyköse üniversitelerde tıp, mühendislik, sosyal bilimler, güzel sanatlar, spor, öğretmenlik, turizm ve ziraat alanlarında eğitim verildiğini belirtiyor. Öğrencilerin yurtdışı üniversiteleri tercih ederken bazı ayrıntılara dikkat etmesi gerektiğine de değinen Gülşah Soyköse şöyle devam ediyor: “Öğrenci tercihini yaparken öncelikle eğitim süresi boyunca hizmet alabilecek mi ona bakmalı. Gittiği ülkede anlaşma yaptığı kurumun altyapısı hazır mı ve adı geçen üniversiteyle sözleşmeleri var mı? Bunlar iyice araştırılmalı. Ayrıca eğitim sonunda verilen diplomayı YÖK'ün tanıdığı söylenebilir. Gerekirse YÖK ve üniversite aranılarak bilgi alınmalı.”


17 yıl önce