|

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! 11 Şubat 2017 ehliyet sonuçları!

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Sürücü adaylarının heyecanla ve merakla beklediği 11 Şubat 2017 ehliyet sonuçları bugün açıklandı. Trafik, ilk yardım ve motor bilgisinin yazılı sınavla ölçüldüğü, direksiyon sınavının ise uygulamalı olarak yapılmaktadır. Motosiklet, otobüs, kamyon, otomobil araçları için ehliyet sınavına giren sürücü adayları ehliyet sonuçlarını haberimizden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilirler. Ayrıca sınıfsal olarak ehliyet şartları da haberimizde.

Yeni Şafak
14:56 - 23/02/2017 Perşembe
Diğer
Ehliyet sonuçları sorgulama sayfası haberimizde.
Ehliyet sonuçları sorgulama sayfası haberimizde.
Ehliyet sınav sonuçları

na göre direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak olan sürücü adayları için heyecanlı dakikalar yaşanıyor. Ehliyet yazılı sınavından en az 70 puan alan sürücü adayları uygulamalı direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. 11 Şubat 2017'de yapılan

ehliyet sınav sonuçları

bugün

Milli Eğitim Bakanlığının

resmi web adresinden açıklanacak. Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı (

MTSKS

) her yıl 5 kez düzenleniyor. Sınavda

trafik

,

ilk yardım

,

motor bilgisi

ve

direksiyon

bilgileri ölçülüyor. 11 Şubat ehliyet sınav sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...



için tıklayınız


EHLİYET SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


2017 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınav takvimine göre 11 Şubat ehliyet sınavı sonuçları 23 Şubat Perşembe günü açıklanacak. Sürücü adayları sonuçları,

http://www.meb.gov.tr

ve

http://www.odsgm.gov.tr

internet adresleri aracılığıyla ulaşabilecek. Kursiyerler, bu iki adres üzerinden T.C. kimlik numarasını girerek MTSAS sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.



Ehliyet sahiplerine "trafikte saygı eğitimi" başlıyor


Ehliyet sınav sonuçları haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni ehliyet alacaklara zorunlu tutulan "trafik adabı" derslerinin içeriğinde yer alan trafikte saygı eğitimlerinin, ehliyet sahibi 25 milyon sürücünün tümüne ücretsiz verilmesi hedefleniyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile yaptığı protokol doğrultusunda, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çalışma ile karayolu trafik güvenliğinin sağlanması, bireylerin trafik sorununa karşı duyarlılıklarının artırılması ve toplumsal farkındalık oluşturulması için Türkiye genelinde 25 milyon ehliyet sahibi sürücüye "saygı eğitimi" verilmesi öngörülüyor. Eğitimler, ehliyet sınavlarındaki trafik adabı testindeki "adap ve trafik", "trafikte temel değerler", "trafikte empati ve iletişim", "trafikte hak ihlalleri", "trafikte diğerlerinin sürücü davranışlarına etkisi" gibi temel başlıklarda ele alınacak. Eğitimlerde, yayalara öncelik verilmesi, sürücünün araç kullanırken yapacağı kural ihlalinin sonucunun sadece maddi cezası bulunduğunu düşünmemesi, kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının da farkında olması gerektiği gibi konulara dikkat çekilecek.



2017 EHLİYET SINAV TARİHLERİ


MEB tarafından ilan edilen sınav uygulama takvimine göre 2017 yılı içinde ehliyet sınavı 5 kez gerçekleştirilecektir. 2017 yılında gerçekleştirilecek olan ehliyet sınav tarihleri şu şekildedir;



MTSKS/2017-1 11 Şubat 2017 (saat 14.00)


MTSKS/2017-2 20 Mayıs 2017 (saat 14.00)


MTSKS/2017-3 29 Temmuz 2017 (saat 14.00)


MTSKS/2017-4 7 Ekim 2017 (saat 14.00)


MTSKS/2017-5 23 Aralık 2017 (saat 14.00)



'PARK EDEMEYEN EHLİYET ALAMAYACAK'


Sürücü kurslarında en az 12 saat direksiyon eğitimi verilmesi, adayların da bu konudaki haklarını bilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, Türkiye'de daha önceki direksiyon sınavı başarı istatistiklerinin yüzde 99 olduğunu aktardı.





Tekin, "100 kişiden 99'u ehliyetini alabiliyordu. Şu anda başarı oranları yüzde 55 ile 60 arasında. Neden? Çünkü ölçme ve değerlendirmede not sisteminden, başarılı ya da başarısız bölümüne geçildi. İki araç arasına park edemeyen, yokuşta aracını geriye kaçıran, 25 metre geri geri gelemeyen, 30 dakikalık sınavda bu kombinasyonun tamamını yapamayanlar başarılı olamıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.



Öğretmenler tarafından sadece hafta sonları yapılan sınavların yerine pedagojik eğitimi olan makine ve motor bölümü mezunlarının, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak "Sınav Yapıcılar Komisyonu" tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Tekin, sürücü kurslarında başarılı olanların emniyete giderek bunu ehliyete dönüştürebileceklerini vurguladı..



YASALARA GÖRE EHLİYET HARFLERİ


Madde 75- Sürücü belgeleri, Karayollarında sürülecek araçların cins ve gruplarına göre aşağıdaki sınıflara ayrılır. -“A1" Sınıfı Sürücü Belgesi ( Motorlu bisiklet kullanacaklar için),



-“A2" Sınıfı Sürücü Belgesi ( Motosiklet kullanacaklar için),



-“B" Sınıfı Sürücü Belgesi (Otomobil, minibüs veya kamyonet kullanacaklar için),



-“C" Sınıfı Sürücü Belgesi (Kamyon kullanacaklar için),



-“D"Sınıfı Sürücü Belgesi (Çekici kullanacaklar için),



-“E" Sınıfı Sürücü Belgesi (Otobüs kullanacaklar için),



-“F" Sınıfı Sürücü Belgesi (Lastik tekerlekli traktör kullanacaklar için),



-“G" Sınıfı Sürücü Belgesi (İş makinesi türünden motorlu araçları kullanacaklar için),



-“H" Sınıfı Sürücü Belgesi (Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacaklar için),



-“K" Sınıfı Sürücü Belgesi (Sürücü adaylarının alacağı sürücü belgesi sınıfına uyan araçları sürmeyi öğrenmeleri için),



-Uluslararası Sürücü Belgesi: Alındığı ülkenin sürücü belgesine dayanılarak bu Yönetmeliğin 80 inci maddesindeki esas ve usullere göre sınıfına uyan araçların sürülmesi için uluslararası kuruluşlarca verilen sürücü belgesidir.



Sürücü belgesi alma zorunluluğu; Motorlu araçların sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesine izin verilmesi yasaktır. Araçlar, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.



Sürücü adaylarında aranacak şartlar:



Sürücü belgesi alacaklarda aşağıdaki şartlar aranır.



Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Sürücü adaylarının heyecanla ve merakla beklediği 11 Şubat 2017 ehliyet sonuçları bugün açıklandı. Trafik, ilk yardım ve motor bilgisinin yazılı sınavla ölçüldüğü, direksiyon sınavının ise uygulamalı olarak sınava tabi tutulduğu sürücü belgesi alma sınavı her sene 5 kez yapılmakta. 2017 MTSKS sonuçları açıklandığı andan itibaren haberimizde ehliyet sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.


#Ehliyet sınav sonuçları
#11 Şubat ehliyet sonuçları
#MTSKS sonuçları
#2017 ehliyet sonuçları
#Ehliyet sonuçları
#Direksiyon sınavı
7 yıl önce