|

Ehliyet sınavından geçmek için sınavdan kaç puan almak gerekir?

Senenin son ehliyet sınavı ve 2018 ehliyet sınav tarihleri ne zaman sorusu sürücü belgesi almayı düşünenler tarafından merak konusu oluyor. Peki Ehliyet sınavından geçmek için sınavdan kaç puan almak gerekir? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:50 - 6/12/2017 Çarşamba
Diğer
Ehliyet sınavından geçmek için sınavdan kaç puan almak gerekir? sorusunun yanıtı haberimizde.
Ehliyet sınavından geçmek için sınavdan kaç puan almak gerekir? sorusunun yanıtı haberimizde.
2017 yılının son
sınavı ve 2018 ehliyet sınavları için detayları haberimizde sizlerle paylaştık. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı (MTSKS) sınavıyla sürücü adayları tespit ediliyor. En az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Direksiyon sınavından da en az 70 puan alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanıyor. Peki 2017 yılının son ehliyet sınavı ve 2018 yılının ehliyet sınavları ne zaman? İşte ayrıntılar...
2017 EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

2017 yılının son ehliyet sınavı, 23 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 4 Ocak’ta ilan edilecek.

2018
NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 ehliyet sınav takvimini henüz açıklanmadı. Açıklandığı anda sizlerle paylaşacağız.

Bir çok sürücü adayı 2018 ehliyet sınav tarihlerinin ne zaman olacağını merak etmektedir. Genel olarak ehliyet sınav tarihleri aralık ayının ortasına doğru MEB tarafından açıklanmaktadır. Fakat son bir kaç yıldır pilot uygulama olarak uygulanan elektronik ehliyet sınavının yeni yılla birlikte tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacağı duyurulmuştu.

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavında adaylara toplam 50 soru sorulur. 100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların başarılı sayılabilmeleri için en az 35 soruyu doğru cevaplayarak 70 puan alması gerekir. 70 puan alamayan adaylar başarısız sayılırlar. Başarılı olanlar ise direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Sınavda 4 dersten soru sorulur. Soruların 23 tanesi trafik ve çevre dersinden, 12 tanesi ilk yardım dersinden, 9 tanesi araç tekniği dersinden, 6 tanesi de trafik adabı dersinden sorulur.


#ehliyet sınavı
#ehliyet sınavı ne zaman
#ehliyet sınav tarihleri
#2018 ehliyet sınavı
6 yıl önce