|

1 milyon dolarlık ev alan artık vatandaş

Ev alana vatandaşlık yasalaştı. Hükümet, en az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği veya en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı satın alan yabancıya vatandaşlık verecek.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 01:49 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre en az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği veya en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı, tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartı ile satın aldığı tespit edilen yabancılara, Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı verilebilecek. En az 100 kişilik istihdam oluşturan, en az 3 milyon dolar tutarında mevduatı 3 yıl tutma şartı ile Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatıran ve en az 3 milyon dolar tutarında devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tutmak şartı ile satın alan yabancılar da Türk vatandaşlığına hak kazanabilecek. Parasal değerlerin belirlenmesinde, tespit tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının efektif satış kuru esas alınacak.



SEKTÖRDE HEYECAN ARTTI


Yatırım yapanlara ve ev alanlara vatandaşlık verilmesi müteahhitleri de heyecanlandırdı. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Avrupa'da 5 yıllık oturma iznini 500 bin avroluk gayrimenkul yatırımı ile alabiliyorsunuz. Bizde ise 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alındığında vatandaşlık verilecek. Bu durum yabancıya satışımızı yüzde 8-10'lar çıkarıp cari açığın azalmasına ciddi katkı sunulmasını sağlayabiliriz” dedi.




#Türk Vatandaşlığı Kanunu
#Merkez Bankası
7 yıl önce