|

Dünyadaki 10 dev projenin 6’sı Türkiye’de

Başbakan Binali Yıldırım, son 10 yılda dünyada yapılan 10 mega projeden 6’sının Türkiye’de yapıldığını söyledi. Yıldırım, “Kaba taslak bu projelerin toplam tutarı 65 milyar dolar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:01 - 2/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım,ilgili projeleri Yavuz Sultan Selim Projesi, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyolu, Marmaray, Avrasya tüneli, dünyanın en büyük havalimanı ve Çanakkale Köprüsü olarak sıraladı.
Başbakan Yıldırım,ilgili projeleri Yavuz Sultan Selim Projesi, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyolu, Marmaray, Avrasya tüneli, dünyanın en büyük havalimanı ve Çanakkale Köprüsü olarak sıraladı.

Türkiye ihracatının önemli destekçilerinden Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank), Aman Union Genel Sekreterlik görevini devraldı. İslam İşbirliği Teşkilatı girişimleri neticesinde 2009 yılında kurulan Aman Union’un 22 ülkeden 35 üyesi bulunuyor. Böylece, Türk Eximbank islam ülkelerinin ihracatının artırılması adına önemli bir görevi devraldı.

KRİZE RAĞMEN YATIRIM

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, katma değer sağlayacak, stratejik özelliğe sahip, orta ve ileri teknoloji geliştiren yatırımlara, ucu açık teşvikler verdiklerini aktararak, “Son 10 yılda küresel krize rağmen dünyada mega projelere baktığımız zaman 10 büyük proje var, bu 10 projeden 6’sını Türkiye yaptı. Yavuz Sultan Selim Projesi, dünyanın en geniş asma köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyolu, Marmaray, Avrasya tüneli, dünyanın en büyük havalimanı ve Çanakkale Köprüsü” dedi.

STRATEJİK ÖNEMİMİZ İÇİN

Salondaki misafirlere “O insanlar niye buraya yatırım yapıyor?” sorusunu yönelten Yıldırım şunları söyledi: “İstikrar gördükleri için, gelecek gördükleri için. Kaba taslak bu projelerin toplam tutarı 65 milyar dolar. Artık zenginlik batıdan doğuya doğru hicret ediyor. Biz de geleceğe yatırım yapıyoruz.”

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, “2016 sonunda 33 milyar dolar olan ihracata desteğimizi, 2017 sonunda 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2016 sonunda ihracata olan yüzde 23’lik olan desteğimizi üç puan arttırarak bu yıl sonunda yüzde 26’ya çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

#Türkiye
#Yatırım
#Proje
6 yıl önce