|

10 milyon emeklide beyanname sevinci

AK Parti’nin 1 Kasım beyannamesinde emeklilerin gelirini arttıracak önemli vaatler yer aldı. İktidara en yakın partinin ayda 100 TL, yılda bin 200 TL ek ödeme yapılacağını müjdelemesi 10 milyon emekliyi umutlandırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 19:28 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

1 Kasım seçimlerine iddialı bir ekonomi ve yatırım vaatleriyle giren AK Parti'nin beyannamesinde 10 milyon emeklinin gelirini arttıracak önemli müjdelere yer verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün tüm emeklilere ayda 100 lira, yılda bin 200 lira ek ödeme yapılacağını açıklaması, sevinçle karşılandı.



'OLUMLU KARŞILADIK'


Başta emekliler olmak üzere toplumun geniş kesimlerini umutlandıran seçim bildirgesini değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “En son açıklanan AK Parti Seçim Bildirgesinde; 'Düşük düzeyde maaş alan emeklilerimizin gelir seviyesini alacağımız tedbirlerle yükselteceğiz' ifadesi umut verici. Tüm işçi ve Bağ-kur emeklilerimize önümüzdeki dönemde yıllık olarak verilecek olan bin 200 TL tutarındaki iyileştirme; Bağ-Kur sigortalısı olan esnafların emekli aylıklarından kesilen ve daha önce yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilen Sosyal Güvenlik Destek Priminin tamamen kaldırılacağı vaatleri son derece olumlu” diye konuştu.



250 TL TAKSİTLE EV MÜJDESİ


TOKİ eliyle emeklilere 240 taksit şeklinde ve 250 TL taksit koşullarıyla konut imkanı sunulmasınının önemine işaret eden Ergün, şunları kaydetti: “Bu, emeklilerimiz için önemli bir gelişmedir. Ayrıca, ileri yaşlarda uygun istihdam olanaklarının geliştirilmesi de topluluğumuzca olumlu karşılandı. Ancak siyasi partilerin bütün bu olumlu vaatleriyle birlikte topluluğumuzun temel beklentisi çağdaş ülkelerde olduğu gibi emeklilerimizin yaşam standartını yükseltecek şekilde gerekli ekonomik ve sosyal tedbirlerin parlamento gündemine taşınması; öncelikle de emekliler arasında eşitlik getirecek olan intibak düzenlemesinin yapılmasıdır.”



Ayda 100 lira ek ödeme


AK Parti'nin seçim beyannamesine göre; tüm emeklilere ayda 100 lira, yılda bin 200 lira ek ödeme yapılacak. Böylece Tarım Bağ-Kur emeklileri hariç, 1000 liranın altında maaş alan hiçbir emekli kalmayacak. Tarım Bağ-Kur emeklisinin de maaşı 884 liraya çıkacak. Sosyal güvenlik destek primi kesintisi kalkacak. Emekliler aylık 250 lira taksitle TOKİ'den ev satın alabilecek.


#1 Kasım seçimleri
#1 Kasım beyannamesi
#toki
#Ahmet Davutoğlu
#emekli
9 yıl önce