|

109 yıl sonra Medine'ye ikinci Türk imzası

Hicaz Demiryolu kapsamında 1908 yılında yapılan ilk tarihi istasyondan sonra Medine Kutsal Şehri'nin ikinci istasyonunu da bir Türk şirketi inşa etti. Ulaşım ve altyapı alanında dünya çapında ilkleri gerçekleştiren Yapı Merkezi'nin teslim ettiği istasyon, günde 200 bin kişiye hizmet verecek. Suudi Arabistan'da Mescid-i Nebevi'yi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medine İstasyonu'nda incelemelerde bulundu.

Yeni Şafak
16:25 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:40 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Demiryolu istasyou günde 200 bin kişiye hizmet verecek.
Demiryolu istasyou günde 200 bin kişiye hizmet verecek.

Ulaşım, altyapı ve genel müteahhitlik alanında dünya çapında ilkleri gerçekleştiren Yapı Merkezi, Medine Hızlı Tren İstasyonu'nu inşa etti. Suudi Arabistan'da yapımı devam eden Mekke, Cidde, Kral Abdullah Ekonomi Şehri ve Medine şehirlerini birbirine bağlayan 450 km uzunluğundaki Haremeyn Hızlı Tren Projesi kapsamındaki Medine Hızlı Tren İstasyonu başarıyla teslim edildi.



Hicaz Demiryolu kapsamında 1908 yılında yapılan ilk tarihi istasyondan sonra Medine Kutsal Şehri'nin ikinci İstasyonu da Türkler tarafından yapılmış oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medine'de Mescid-i Nebevi ziyaretinden sonra Medine İstasyonu'nu ziyaret ederek Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Arıoğlu ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demirer'den bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ziyareti dolayısıyla bir teşekkür plaketi takdim edildi.



Hac ve Umre'de ulaşımı kolaylaştırıyor


  • Proje kapsamında Yapı Merkezi tarafından 155 bin metrekare büyüklüğünde istasyon, otopark, itfaiye binası, helikopter pisti ve cami yapıları gerçekleştirildi. Özellikle Hac ve Umre sırasında iki kutsal şehir arasındaki ulaşımın kolaylaştırılmasına katkı sağlayacak projeyle günlük 200 bin kişinin seyahat etmesi planlanıyor. Projenin kullanıma başlanması için hat ve diğer istasyonların tamamlanması bekleniyor.

3 kıtada 2 bin 600 km demiryolu inşa etti


1965 yılından bu yana ulaşım, altyapı ve genel müteahhitlik alanında dünya çapında ilkleri gerçekleştiren Yapı Merkezi, 2016 yılı sonu itibariyle 3 kıtada 2 bin 600 kilometre demiryolu ve 41 raylı sistem projesini başarıyla tamamladı. Dünyada günde 2 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınmasını sağlayan Yapı Merkezi, 2016 yılını Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi'yle tamamlamış ve 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.










#Medine
#Demiryolu
#Türkiye
7 yıl önce