|

Ekonomiye 11 milyar liralık finansman

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, bilanço büyüklüğünde mart itibarıyla 9 milyar lirayı aştıklarını söyledi. Ekonomiye sağladıkları toplam finansmanın ise 11 milyar lira olduğunu belirten Arslan, “Katılım bankacılığındaki pazar payımız yüzde 7'ye yükseldi. Bu yılın ilk çeyreğinin sonunda 25 milyon lira net kar elde ettik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:59 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan
Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, 2015'te kamu sermayesiyle faaliyetlerine başlayan Ziraat Katılım’ın, kuruluşunun ikinci yılını kutladıklarını söyledi. Arslan, bankanın bilanço büyüklüğünün mart itibarıyla 9 milyar lirayı aştığını nakdi ve gayri nakdi olarak ekonomiye toplam finansmanın ise 11 milyar lira olduğunu ifade etti.

KISA SÜREDE HIZLI BÜYÜDÜ

Osman Arslan, yazılı açıklamasında, kamunun katılım bankacılığındaki öncü kuruluşu olarak, Ziraat markasına yakışan bir şekilde katılım bankacılığına katkı sağladıklarını söyledi. 29 Mayıs 2015’ten bugüne kadar Arslan, hedeflere uygun şekilde, kısa sürede hızlı ve sağlıklı bir büyüme ve gelişim performansı sergilediklerini belirtti. Arslan ayrıca, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Cari ve katılma hesabı olarak toplamış olduğumuz fon tutarında 6,5 milyar lira seviyesini aşarak, yurt dışı fonların ağırlıkta olduğu fon dışı kaynaklardan da 1,5 milyar lira olmak üzere toplamda 8 milyar lira tutarında kaynak sağlamış olduk. Bu gelişmeler sonucunda, katılım bankacılığındaki pazar payımız şu an için yüzde 7 seviyesine yükselmiş bulunmaktadır. Katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak müşteri odaklılık ve verimlilik esasını da gözeterek gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz neticesinde 2017 yılının ilk çeyreğinin sonunda 25 milyon lira seviyesinde net kar elde ettik.”

53 şubede faaliyet gösteriyor

Osman Arslan, katılım bankacılığını daha geniş kitlelere ulaştırma vizyonuyla, bugün itibarıyla 31 farklı şehirde 53 şube ve 732 personelle hizmet verdiklerini kaydetti. Arslan, katılım bankacılığında gelişme imkanı sınırlı kalan kar zarar ortaklığına dayalı finansman yöntemini imalat, otomotiv ve savunma sanayisi gibi farklı sektörlerde geliştirme imkanı sağladıklarını kaydetti.


500 milyon liralık sukuk hacmi

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, kurdukları varlık kiralama şirketi aracılığıyla yurt içi piyasalarda toplamda 500 milyon liralık sukuk ihracı hacmine ulaştıklarını bildirdi. Sukuk ürünündeki işlem çeşidi ve hacmini artırmak için ikinci varlık kiralama şirketinin kuruluş çalışmalarına da devam ettiklerine dikkati çeken Arslan, kuruluşun ilk yılında yabancı finansal kuruluşların katılımıyla 155 milyon dolar tutarında gerçekleştirdikleri murabaha sendikasyonunu da katılımcı sayısındaki ve talep miktarındaki artışa bağlı olarak 236 milyon dolar olarak yenilediklerini belirtti.

#Ziraat
#Osman Arslan
7 yıl önce