|

20 yıldır başkan 2 yıl daha istiyor

İki yılda bir yapılan TÜRSAB seçimleri Aralık ayında yapılacak. 20 yıldır TÜRSAB başkanlığını yapan Başaran Ulusoy, yeniden aday. İstanbul’da basınla bir araya gelen Ulusoy, Rekabet Kurulu’nun soruşturmasından kendilerine ceza çıkmayacağını savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Thursday
Güncelleme: 00:19 - 21/09/2017 Thursday
Yeni Şafak
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) başkanı Başaran Ulusoy
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) başkanı Başaran Ulusoy
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), yeni yönetimini belirlemek için iki yılda bir seçime gidiyor. Birliğin bu yılki seçimleri ise 2-3 Aralık tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Seçim tarihi yaklaştıkça adayların tanıtım ve propaganda çalışmaları da artıyor. Şimdiye kadar iki isim adaylığını açıkladı.


Üç aday yarışacak

Adaylardan biri Detur CEO'su Firuz Bağlıkaya. Bağlıkaya iki yıl önceki seçime de yarışmış ancak başarılı olamamıştı. Öbür aday ise TÜRSAB Platformu kurucusu Hasan Erdem. Diğer isim ise 20 yıldır TÜRSAB başkanlığı koltuğunda oturan Başaran Ulusoy. İki yılda bir seçilen başkanlığa yeniden aday olduğunu belirten Ulusoy, dün İstanbul’da Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ulusoy, kendisine karşı medya üzerinden bilgi kirliliği yapılarak olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti.


BÜTÇEYİ SÖYLERSEM RAKİPLERİM ARTAR

Ulusoy, Rekabet Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde karar verdiği TÜRSAB soruşturmasından kendilerine ceza çıkmayacağını savundu. Ulusoy, “Buradan bize ceza çıkma ihtimali yok. Biz haklıyız. Yanlış iş yapmadık neden ceza yiyelim” dedi. TÜRSAB’ın bütçesi ile ilgili bilgi vermek istemeyen Ulusoy’un, “TÜRSAB’ın hiçbir borcu yoktur. Sadece 5 yıllık bir kredimiz var o kadar. Bugün burada bütçeyi açıklarsam rakiplerim artar” şeklindeki sözleri dikkat çekti. TÜRSAB’a bağlı 7 bin 150 seyahat acentesi, 2 bin 18 şube bulunduğu bilgisini paylaşan Ulusoy, Türkiye’deki acentelerin yüzde 70’nin daha önce kaçak çalıştığını bununla mücadele etmek için çalıştıklarını söyledi. 

  • TEMİNATI 7 BİNDEN 150 BİN LİRAYA ÇIKARDIK
  • Kaçak acentelerle savaşmak için bakanlıkla çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ise; belediye, vakıf ve derneklerin; seyahat acentesi kurmaya çalıştığını ancak buna geçit vermediklerini belirtti. Bu konuda ellerinden geldiği kadar tedbir almaya çalıştıklarını aktaran Gürcün, bunu önlemek için bakanlıkla birlikte teminat miktarını 7 bin liradan 150 bin liraya yükselttiklerini ifade etti.
#Firuz Bağlıkaya
#Hasan Erdem
#TÜRSAB
7 years ago