|

2016 dev projelerin yılı oldu

Türkiye'de bu yıl, teknolojisi ve yatırım büyüklüğü dolayısıyla merakla beklenen projeler hayata geçirildi. Dünyanın en genişi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, deniz altından karayoluyla iki yakayı birleştiren Avrasya Tüneli, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 3,5 saate indiren Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Osman Gazi Köprüsü hizmete alındı. Göktürk-1 Uydusu uzaya fırlatıldı, 4,5G uygulamasına geçildi. Ilgaz Dağı'nı dize getiren Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli ise bugün hizmete açılıyor.

Yeni Şafak
11:25 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:51 - 26/12/2016 Pazartesi
AA
Hizmete sunulan ulaşım projelerin önemli bir kısmı dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor.
Hizmete sunulan ulaşım projelerin önemli bir kısmı dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor.

Türkiye'de bu yıl, yatırım bütçesinin büyüklüğü ve teknolojisi dolayısıyla merakla beklenen dev projeler hizmete alındı.



Dünyanın en genişi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, deniz altından karayoluyla iki yakayı birleştiren Avrasya Tüneli, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indiren Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Osman Gazi Köprüsü hizmete alınırken, Ilgaz Dağı'nı dize getiren Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli de bugün hizmete açılıyor.



Birçok "ilk"leri bünyesinde barındıran Osmangazi Köprüsü'nün hizmete alınması, sadece Türkiye'de değil, dünyada merakla beklendi. 252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın 4'üncü en büyüğü oldu. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlaması bakımından örnek gösterilen köprü, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Köprü, Körfez çevresinde 2 saate yakın süren yolu 4 dakikaya düşürdü.












#Avrasya Tüneli
#Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli
#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
#GÖKTÜRK-1​
7 yıl önce