|

Ankapark'ta 23 Nisan sürprizi

Başkentin marka değerine değer katacak, dünyanın en büyük tema parkı Ankapark projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Dünya çapında ses getirecek projenin yapımı hızla sürüyor.

Yeni Şafak ve
16:23 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 12:20 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dünyadaki tema park ve hayvanat bahçeleri arasında büyük dikkat çekecek Ankapark'ın hizmete açılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları, var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Eşi benzeri olmayan eğlence olanakları ve yeşil ile iç içe doğal hayvanat bahçesiyle proje aşamasındayken bile büyük ses getiren projenin tamamlanmasını Başkentliler de heyecan içinde bekliyor.



Turizm fuarının gözdesi oldu


Proje geçtiğimiz günlerde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı'nda (EMITT-2016) tanıtıldı. Asya'dan Avrupa'ya birçok ülkeden gelen ziyaretçiler, Ankapark projesinin maketini yakından inceledi. Dev proje ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.



Çocuklara 23 Nisan sürprizi


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Ankapark'a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bir günlüğüne çocukların girişine izin verileceğini açıklamıştı.



Disneyland değil Ankapark


Hayallerin ötesinde tasarlanan, son teknoloji oyuncaklar ile donatılan, yeşil alanları heyecanla beklenen projenin şehre en kısa sürede kazandırabilmesi için binlerce işçi ve yüzlerce iş makinesi ile hummalı bir çalışma yürütülüyor.



Hem doğal yaşamı kucaklayacak hem de Disneyland benzeri eğlenceli ve muhteşem bir parka kavuşacak Ankara, bu proje ile sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. Dünyadaki benzerlerinde en fazla 80 tane oyuncak bulunmasına karşın Ankapark, içinde yer alacak toplamda bin 217 tane oyuncak ile de farklılığını ortaya koyacak.



Roller coaster ve dönme dolap kuyruğu


Yapımı tamamlanan ve daha önce deneme sürüşleri gerçekleştirilen Ankapark'ın iki dev oyuncağı roller coaster ile dönme dolapta Başkentliler heyecanlı anlar yaşarken, eğlenceye de doyuyor.



Dünya'nın en büyükleri arasında bulunan ve saatte 110 km hıza ulaşan roller coaster'da bir tur atan vatandaşlar, 870 metre uzunluğundaki raylarda çeşitli manevralarla 35 metre yüksekliğe ulaşarak, yüksek bir adrenalin yaşıyorlar. 55 metre yükseklikteki dönme dolaba binen vatandaşlar ise güzel bir Ankara manzarası seyretme şansı yakalıyor.



Projede çalışmalar son sürat devam ederken, vatandaşlar her gün 15:30 ile 19:00 saatleri arasında parkı ziyaret edip, roller coaster ve dönme dolabı deneyebilecekler.



Dinozor ile tanıtım


Ankapark'ın tanıtımı için de çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'na ilk olarak dev Otorobot heykeli yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, bir süre sonra Otorobot'u kaldırarak yerine 3 metre yüksekliğinde ve 10 metre uzunluğundaki T-Rex isimli dinozor heykelini yerleştirmişti.



Vatandaşlardan yoğun ilgi gören bu tanıtım figürünün ardından dinozorun daha büyüğü Dinocan ile Ankapark'ın tanıtımı yapılıyor. Dinozor figürleri tanıtım için dönüşümlü olarak vatandaşlara sunulacak.



Nostaljik tren, monoray ve teleferik hattı ile ulaşım


Ankapark'ın içerisinde yaklaşık 5 km'lik hat üzerinde tema parkın tamamında dolaşacak hem ulaşım hem gezinti amaçlı nostaljik kara tren, ayrıca tema park ve hayvanat bahçesi arasında ulaşımı sağlayan 2 km uzunluğunda monoray bulunacak.



Alana metro toplu taşıma aracını kullanarak gelecek olan ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak için ayrıca tema park ve hayvanat bahçesi içerisinde hem ulaşım hem de gezinti amaçlı 8 km uzunluğunda teleferik ulaşım hattı yer alacak.



#Ankapark
#projesi
#Ankara Büyükşehir Belediyesi
#Melih Gökçek
#23 Nisan
#çocuk bayramı
#açılacak
#sürpriz
#en büyük
#tema park
#hayvanat bahçesi
8 yıl önce