|

2017 sıçrama yılı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2016 yılında bir darbe travması ve yoğun terörle mücadeleye rağmen yüzde 2,9 büyüdüğüne dikkat çekerek, “Türkiye yeni atılıma girdi. İnşallah 2017 ekonomide tarihi bir sıçrama yılı olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 03:24 - 4/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) 24. Olağan Genel Kurulu’nu dün İstanbul’da gerçekleştirdi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen genel kurul toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, iş dünyası temsilcileri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen Müsiad üyesi iş adamları katıldı. Genel Kurul toplantısının katılımcıları arasında Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve CEO’su Ömer Bolat da vardı.

Dünkü genel kurulda Müsiad başkanlığında bayrak değişimi oldu. Müsiad Genel Başkan Yardımcısı ve Kaanlar Süt Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Kaan Genel Başkan seçildi. Kaan'ın listesi Genel Kurul'da oylanarak kabul edildi.

ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞTIK

Genel Kurulun açılış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müsiad’da yaşanan başkanlık değişiminin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, Müsiad’ın yeni dönemde daha önemli başarılara imza atmasını beklediğini ifade etti. “Türkiye’nin bütün zorluklara rağmen yakaladığı büyüme rakamlarına dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye’nin ekonomik bakımdan yanmasını, yıkılmasını, yerle bir olmasını bekleyenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık. İnşallah 2017 ekonomide, bana göre şu andaki tespitlerim bu, tarihi bir sıçrama yılı olacak” dedi.


YENİ BİR TIRMANIŞ BAŞLADId

Ekonomideki hızlı iyileşmeye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 2017 ekonomide, bana göre şu andaki tespitlerim bu, tarihi bir sıçrama yılı olacak. Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş, piyasaların ekonomimize olan güveninin tam olduğuna işaret ediyor. Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok emare, ekonominin çarklarının giderek daha hızlı dönmeye başladığını da gösteriyor. Tırmanış başladı. İnşallah bu yılki büyüme, istihdam ve ihracat hedeflerimizi yakalayacağız” dedi.

GÜN YATIRIM GÜNÜDÜR

2023 hedeflerini güncelleyerek yola edeceklerini anlatan Erdoğan, iş adamlarına yatırım vi istihdam çağrısında bulundu. Erdoğan, “Buradan tüm iş adamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; Ülkemize değer veriyorsak, ülkemizi seviyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak, şimdi harekete geçme zamanıdır. Daha çok çalışacağız. Gün, yatırım günüdür. Hiç işi geciktirmeyin. Müteşebbis, yatırımcı ruhunu kaybetmesin. Böyle bir zamanda eğer yatırım şansını değerlendirirsen, gelecek çok daha bereketli olacaktır. İş adamlarımıza diyoruz ki tüm imkanlarınız ve tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın” diye konuştu.

OLPAK’A TEŞÜKKÜR KAAN’A BAŞARILAR

Sivil toplum kuruluşlarının bayrak yarışı usulüyle hizmet veren yerler olduğunu anlatan Erdoğan, 2012’den bu yana MÜSİAD Genel Başkanlığı görevini yürüten ve bugün bayrağı devreden Nail Olpak’a Müsiad’a katkıları için teşekkür etti. Genel kurulda başkanlığa aday olan Abdurrahman Kaan’ı da tebrik eden Erdoğan, 1990’dan beri hakkın, hukukun, adaletin, eşitliğin, güvenin, refahın, huzurun sağlanması için faaliyet gösteren iş adamlarını bir araya getiren MÜSİAD’dan gelecek dönemde daha büyük hizmetler beklediklerini söyledi.


OLAĞANÜSTÜ
HAL TERÖR İÇİN

İş adamlarını olağanüstü hal mazeretinin arkasına saklanmaması gerektiğini de vurgulayan Erdoğan, “Şimdi öyle bir durum yok. Herkes görüyor ve biliyor ki Olağanüstü Hal sadece terörle mücadele için vardır. Bugüne kadar hangi iş adamımızın hangi vatandaşımızın herhangi bir işi, gücü, hakkı, hukuku Olağanüstü Halden dolayı zarar görmüştür, bunu bilelim. İnsanlarımızın günlük hayatında aksayan, onları rahatsız eden herhangi bir şey var mı? Yok. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Terörist olmayan için Olağanüstü Hal yok hükmündedir. Bunu böyle bilelim” dedi.


İHRACATIN KATKISINI ANLATTI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise ihracattaki yükselişe dikkat çekti. Zeybekci, hracatın büyümeye olumlu katkısı ile ilk çeyrek büyümesinin yüzde 4'ün üzerinde, yıl sonu büyümesinin de olması gereken yüzde 5'in çok üzerinde kalıcı olarak yerleşmesini hedeflediklerini söyledi. Dünyanın artık kesin bir çizgi ile ikiye ayrılabileceğini belirten Zeybekci, bu çizginin bir tarafında bilgiyi üretenler, bir tarafında da bilgiyi tüketenler olduğunu dile getirdi. Zeybekci, bilgiyi üretenlerin ellerindeki ekonomi kalemlerini kullanarak dünya haritasını yeniden çizmek üzere yeni bir süreci başlattıklarını ifade etti.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Ekonomi
7 yıl önce