|

2018 Rusların yılı olacak

Türk turizm sektörü 2018'e büyük umutlarla giriyor. 2017'de Rusya’ya gerçekleştirdikleri uçuş sayısının yüzde 100 arttığı bilgisini paylaşan Atlasglobal Başkanı Murat Ersoy, “2018'de Rusya pazarında %20’lik bir artış olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:41 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​2017 yılında toparlanma sürecine giren Türk turizmi 2018 yılına umutlu giriyor.
​2017 yılında toparlanma sürecine giren Türk turizmi 2018 yılına umutlu giriyor.

2017 yılında toparlanma sürecine giren Türk turizmi 2018 yılına umutlu giriyor. 2017 yılının 2016'ya göre çok daha iyi geçtiğini anlatan Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bunun ana nedeni olarak Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki sınırlamaların kalkması olarak gösterdi. Bu ülkelerin tatil için gittikleri ülkelerde istedikleri verimi alamadığına dikkati çeken Ersoy, bu sayede Türkiye’ye dönüşlerin hızlandığını ifade etti.

HEDEF 500 BİN RUS

Atlasglobal uçuşlarında büyük bir geri dönüş yaşandığını aktaran Ersoy, “Bu yıl Rusya'dan Antalya'ya direk uçuşlarımız bir önceki yıla göre yüzde 100 arttı. 2017’de Rusya’dan, Antalya’ya haftada 60-70 civarında uçuş yaptık. 2018 yılında bu 150-160’a çıkacak” bilgisini paylaştı.

AVRUPA PAZARI 2019'DA BÜYÜR

Geçen yaz Rusya'dan Antalya'ya toplam 250 bin kişi taşıdıklarını aktaran Ersoy, bu yaz bu rakamın 500 bin kişiyi bulacağını ifade ederek; 2018 yılı için Rusya pazarında yüzde 20’lik bir artış olacağını bildirdi. Ersoy, 2018’de AB pazarının mevcut haliyle korunması halinde; 2019 itibariyle bu pazarda da büyüme yaşanacağını belirtti. İstanbul’da yapımı süren üçüncü havalimanın açılmadan büyüme planı yapmanın çok doğru olmadığını aktaran Ersoy şunları söyledi: “Havalimanın devreye alınmasıyla birlikte turizme ciddi bir yansıması olur. Bunun asıl meyvesini 2024 yılından itibaren almaya başlayacağız.” Hükümet tarafından verilen uçak desteği konusuna da değinen Ersoy; uygulanan stratejiyi doğru bulduklarını kaydederek; “Temmuz, ağustos, eylül aylarında destek vermenin çok büyük bir anlamı yok. Bunun sezon öncesi ve sezon sonrasına kaydırılması çok daha önemliydi” diye konuştu.


ARNAVUTLUK MERKEZ OLACAK

Arnavutluk’u merkez alarak 5 tane balkan ülkesini bir araya getirecek yeni bir proje üzerinde çalıştıkları bilgisini paylaşan Ersoy, “Bu projemizi önümüzdeki yıl hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu ülkeler; Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Monteye” dedi.

Atlasglobal artık 4 yıldız

Atlasglobal, İngiltere merkezli havacılık araştırma şirketi Skytrax tarafından “4 Yıldızlı Havayolu” ödülüne layık görüldü. Firma, Skytrax’tan Online Rezervasyon Kolaylığı, Koltuk Konfigürasyonu, Uçak İçi İkramları ve Ürünleri, Servis Sistemi gibi pek çok konu başlığında tam not aldı. Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, ödül törenindeki konuşmasında, dünyada yaklaşık 400 ticari havayolu bulunduğunu belirterek, bunlardan sadece 10’unun 5 yıldızlı, 41 tanesinin de 4 yıldızlı havayolu olduğunu bildirdi. Ersoy, Türkiye’nin 4 yıldızlı havayolu olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu alandaki standartlarda en iyisi olmak için çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı. Ersoy'a, ödül sertifikasını Skytrax Üst Yöneticisi (CEO) Edward Plaisted takdim etti.


Artış fiyata yansır

TUI gibi dünyanın önde gelen tur operatörü şirketlerde üst düzey yöneticilik ve darnışmanlık yapan Türk turizminin önemli isimlerinden Hüseyin Baraner ise, önümüzdeki yıl için turist sayısında ortalama yüzde 30 artış beklediklerini söyleyerek; Türkiye’de yaşanan krizin İspanyollara yaradığını ama bunu iyi değerlendiremediklerini anlattı. Yüzde 30’luk artışın Türk otel gelirlerine de yansıyacağının altını çizen Baraner, “Bizim sorunumuz artık müşteri azlığı değil. En büyük sıkıntımız fiyatların düşüklüğü. Artık önemli olan fiyatları yukarı çekmek. Fiyatları ancak yüksek dolulukları yaşadığımız zaman yukarı çekebiliriz” dedi.

DÖVİZ DÜŞER, TL ARTAR

Bilet fiyatlarının artıp atmayacağı ile ilgilide değerlendirme yapan Ersoy, “Döviz olarak düşecek ama TL artacak. Bu artışı fiyata yansıtmamak için mücadele veriyoruz. Ama önümüzdeki yıl 352 liralık tavan fiyatta yüzde 10’luk bir artış yaşanabilecektir” ifadelerini kullandı. Ersoy, Atlasglobal’in cirosunun 450 milyon dolar olduğunu, gelecek yıl bu rakamı yüzde 10 büyütebileceklerini söyledi.

#Türkiye
#Rus Turist
#Turizm
6 yıl önce