|

2019’da yolda olur

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil üretimi için tarih verdi. 2019 yılına kadar Türkiye’nin kendi markasıyla bir otomobili ortaya çıkarabilmesini hedeflediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “İnşallah bugün akşam Sanayi Bakanımızla tekrar bir araya gelip, yol haritasını belirleyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:21 - 1/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​2019’da yolda olur
​2019’da yolda olur

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2019 yılına kadar Türkiye’nin kendi markasıyla bir otomobili ortaya çıkarabilmesini hedeflediklerini belirterek, “Geçtiğimiz Pazar günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuda istişare ettik. Sanayi Bakanımız Faruk Özlü ile birlikte çalışmalarımızı yürütmemiz için talimat verdi. İnşallah bugün akşam Sanayi Bakanımızla tekrar bir araya gelip, yol haritasını belirleyeceğiz” dedi. Hisarcıklıoğlu, Dünya Bankası İş Ortamı Raporu’nun değerlendirildiği “Türkiye’de İş Ortamı” toplantısının ardından gazetecilerin yerli otomobille ilgili sorularını cevaplandırdı.

YERLİ OTO İÇİN
KAPASİTE VAR

Türkiye’nin yerli otomobil üretebilme kapasitesinin ve potansiyelinin olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, “Ben bu işi bilen birisiyim çünkü sanayinin içerisinden geliyorum. Ülkemizin gerek tasarım açısından gerek teknolojik donanım bakımından yerli otomobil üretiminde son noktaya gelmesi için hiçbir problem yok. Yeter ki irade olsun” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, yerli otomobilin Erzurum’da üretilmesi için başlatılan imza kampanyasının hatırlatılması ve söz konusu tesisin nerede olacağının sorulması üzerine, “81 vilayetin hepsi ister ki bu fabrika kendi bölgesinde olsun. Tabi sonuçta bu siyasi bir karar. İşin en son noktası orası. Bütün hedefimiz inşallah 2019 yılına kadar Türkiye’nin kendi markasıyla bir otomobil ortaya çıkartabilmesidir” yanıtını verdi.

YENİ TEŞVİK YASASINDA
KAMU ORTAKLIĞI %49

Yerli otomobilde kamu özel sektör ortaklığı payının ne olacağıyla ilgili de konuşan Hisarcıklıoğlu, “Bunlar için erken. Ama burada kamunun da yeni teşvik yasasında yüzde 49’a kadar ortak olabilmesi söz konusu. Bunları değerlendirdikten sonra size gerekli açıklamaları yaparız” dedi.

Olumlu gidişat
raporlara
yansımalı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de TOBB İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilen "Türkiye'de İş Ortamı" toplantısına katılarak konuşma yaptı. Bu yılın ilk çeyreğinde güçlenen güven ortamıyla birlikte yabancı yatırımların yükseldiğine işaret eden Bakan Tüfenkci, “Ekonomideki olumlu gidişatın uluslararası raporlarda karşılığını bulmasını istiyoruz” dedi.

OHAL'DEN KAPATILAN
BİR TANE FABRİKA YOK

Milletin ve devletin güvenliği için getirilen OHAL’in terör ile arasına mesafe koyan hiçbir iş adamına etkisi olmadığına dikkat çeken Tüfenkci, “OHAL’den dolayı kapatılan bir tane fabrika, iş yeri yok” ifadesini kullandı. Gümrüklerdeki ödemelerin banka kartları vasıtasıyla yapılması noktasında Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma gerçekleştirdiklerini de kaydeden Tüfenkci, “İlk uygulamayı 1 Temmuz 2017’de hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

#TOBB
#Bülent Tüfenkci
#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
7 yıl önce