|

2023 hedefi 100 bin satış

2015’te perakende satışta 50 bini geçerek rekor kıran Toyota, 2023 vizyonunu açıkladı. Otomotivde kara bir tablo görmediklerini belirten Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt,“2017’de 65 bin, 2023’de 100 bin adetli rakamlara ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2016 Monday
Güncelleme: 19:59 - 7/02/2016 Sunday
Yeni Şafak

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, bu yıl otomotiv pazarının yüzde 5 ila 10 arasında daralacağı öngörüsünde bulunarak, “Ancak bunu kara bir tablo kara senaryo olarak görmüyoruz ve söylemiyoruz. Bu kötü bir senaryo değil” dedi. Toyota'nın, Türkiye otomotiv pazarının üzerinde bir artış göstererek satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 41 artırdığını ifade etti.







FED FAİZİ SÖYLENTİSİ SATIŞLARI ARTTIRDI

Geçen yılın sektör açısından beklentilerin üzerinde kapandığını aktaran Bozkurt, “Bunun en önemli nedenlerinden biri ABD Merkez Bankası'nın (Fed) duruşuydu. 2014'te Fed'in faiz artırım kararları konuşulmaya başlandı. Fed'in olası bir faiz artışının döviz kurlarını yükselteceği ve otomobil fiyatlarını artıracağı korkusu alım kararlarını öne çekti. Geçen yıl otomotiv pazarında normalin üzerinde bir pazar gerçekleşti” diye konuştu.



OCAK SATIŞI % 4,5 DARALDI

Ali Haydar Bozkurt, ocak ayında pazarın yüzde 4,5 daraldığını anımsatarak, şunları kaydetti: “Ocak ayı tüm markalar açısından zaten kısıtlı stoklarla girilen bir aydı. Otomotiv firmalarının yeterli stokları olsaydı ocak ayında daha iyi bir pazar yaşanma ihtimali vardı. Ocak ayındaki pazar daralması yılın tamamı için bir fikir oluşturmaz. Yılın tamamına ilişkin öngörülerimizi daha sağlıklı yapabilmek için mart-nisan aylarındaki pazarın performansını görmemiz gerekiyor.”



BİNEK OTOMOBİLDE DÖDÜNCÜ SIRADAYIZ

Bozkurt, Toyota'nın toplam binek otomobil pazarında en çok tercih edilen 4. marka, perakende otomobil pazarında ise en çok satılan 3. marka olduğunu anlattı. Bozkurt, Toyota'nın bu başarısında, 34 bin 961 adet satış ile Adapazarı'nda üretilen Corolla modelinin çok önemli bir yer tuttuğunu aktardı.



2023 HEDEFİMİZ 100 BİN ADET SATIŞ

Bu yıl 50 binin altına düşmeyecekleri tahmininde bulunan Bozkurt, “2023'de 100 bin adetli rakamlara ulaşmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. Bozkurt, “Filo satışlarında Corolla hem kamuda hem de özel sektörde en çok tercih edilen model oldu” bilgisini de paylaştı.



LEXUS BAYİSİ MART'TA AÇILIYOR

Lexus'un ilk showroom'unun mart ayında Maslak'ta hizmete gireceğini söyleyen Bozkurt, “Lexus'un Türkiye'de çok yeni bir marka olmasına rağmen Türk kullanıcısının lüks ve performans beklentilerini karşılayan bir ürün gamı bulunuyor. 2016 yılı satış hedefimiz 250 adet. Lexus için premium markalar ile rekabet edebilecek bir fiyat politikası olacak. Lexus'lar model ve motor tipine bağlı olarak fiyatlar 80-300 bin avro arasında değişecek” diyerek sözlerini tamamladı.



#Toyota
#ekonomi
#otomotiv
8 years ago