|

23 milyarlık proje takipte

Yabancı yatırımcı, ülkemizdeki kaynaklarını geliştirmeye devam ediyor. TYDTA Başkanı Ermut, ajanslarının gündeminde 22.8 milyar dolarlık proje stoku olduğunu söyledi. Ermut, Alman ElringKlinger'in yeni fabrikasını Bursa'da açacağını da belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 22:46 - 17/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye istikrarlı yapısı ise yeni yatırımları çekmeye veya mevcut olanları artırmaya devam ediyor. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Ajansımızın gündemindeki projelerin stoğuna baktığımızda şu an 22,8 milyar dolarlık 147 proje var. Bunun yaklaşık 10 milyar dolarlık kısmı enerji projelerinden oluşuyor ve doğası gereği bunlar büyük ölçekli yatırımlar” dedi.



Ermut, uluslararası firmaların bu tür yatırımların devam edeceğini ve son 14 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yatırım ortamında ciddi reformlar yaşandığını belirterek, bu alandaki iyileştirmelerin uluslararası yatırımcılar tarafından doğru okunarak yatırıma dönüştüğünü söyledi.



GÜVENİN GÖSTERGESİ


Alman şirket ElringKlinger'in 18 Kasım'da Bursa'da açacağı yeni fabrikasına ve Türkiye'deki yatırım ortamına ilişkin, değerlendirmelerde bulunan Ermut, şirketin bu tesis ile uluslararası yatırımcılara bir mesaj vererek, Türkiye'nin yatırım açısından ne denli doğru bir merkez olduğunu bir kez daha doğruladığını anlattı. Arda Ermut ElringKlinger'in Türkiye'ye ikinci yatırımını gerçekleştirdiğini belirterek, “Yeni tesis, Alman devin genel büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye pazarını ne kadar önemli


gördüğünün bir göstergesidir” dedi.





ALMAN DEVİNDEN BURSA'YA İKİNCİ YATIRIM


Ermut, bu fabrikanın uluslararası yatırımcılar nezdinde Türkiye'de var olan fırsatlara bir kez daha dikkat çekeceğini belirtti. ElringKlinger'in 35 milyon lira değerindeki yeni yatırımından hiçbir şartta vazgeçmediğini ve hız kesmediğini aktaran Ermut, şöyle devam etti:


“2015'te Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülke 13,4 milyar dolar ile Almanya. Son 10 yıldır Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülke. Uluslararası doğrudan yatırımlar noktasında ise 2002'den sonra Almanya'dan ülkemize 8,4 milyar dolar yatırım girişi gerçekleştiğini görüyoruz. Ayrıca, 2016 yılı haziran ayı verilerine göre Türkiye'de 6 bin 650 Alman sermayeli şirket bulunuyor. Dolayısıyla, Almanya gibi önemli bir pazarın, bu tarz yatırımlar ile Türkiye'ye yönelmesi bizim için çok önemli.”



5 yılda 120 milyon liraya çıkacak


ElringKlinger TR Genel Müdürü Yavuz Günaydın da Bursa'ya yaptıkları bu yeni tesis ile Türkiye'deki yatırımlarının 50 milyon liraya ulaştığını vurguladı. Günaydın, “3 yıllık planımızda 7 bin metrekare daha kapalı alanda üretim yapmak var. Ciro anlamında da büyüme planımız 5 yıl içinde 120 milyon liraya ulaşmak. Diğer fabrikalarımızdan iş transferleri yaparak gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.




#ElringKlinger
#Arda Ermut
#Yabancı yatırımcı
8 yıl önce