|

4.5G Avrupa ve Amerika’yı solladı

1 Nisan 2016'da başlayan 4.5G hizmetinde kullanıcı sayısı 51.7 milyona ulaşırken, Türk şirketleri de bu alanda dünya devleri ile yarışıyor. Turkcell; Almanya, ABD, Fransa, İspanya ve İtalya’nın lider mobil operatörlerini geride bırakmayı başardıklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:15 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
51.7 milyon kullanıcı
51.7 milyon kullanıcı

1 Nisan 2016 tarihinde ülkemizde kullanılmaya başlanan 4.5G hizmeti artık hayatımızda daha fazla yer ediniyor. 4.5G'nin getirdiği yüksek hızlı interneti kullanan sayısı hızla artıyor. Aralık ayı sonu itibarı ile yaklaşık 51,7 milyon kullanıcı 4.5G aboneliğine geçiş yaptı. Turkcell de, 4.5G'nin birinci yılına sayılı günler kala Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın lider mobil operatörlerini geride bırakarak müşterilerine en hızlı interneti sunmayı başardığını bildirdi.


Speedtest'in geliştiricisi Ookla tarafından yayınlanan raporda Turkcell; Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın lider mobil operatörlerini geride bırakarak müşterilerine en hızlı interneti sunmayı başardı. Turkcell müşterilerinin ortalama indirme hızı 53,4 Mbps olurken, yükleme hızları ise 18,6 Mbps'ye ulaştı.







İLÇELER DE BU TEKNOLOJİ İLE TANIŞTI


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Aradan geçen yaklaşık bir yıllık zamanda sadece illerimizi değil tüm ilçelerimizi de 4.5G ile donattık. Yakın zamanda köylerimizi de 4.5G ile buluşturacağız. Ülkemizi doğusundan batısına kuzeyinden güneyine 4.5G ağıyla örerek bilgiye herkesin istediği yerden istediği zaman ulaşmasını hedefledik. Bunu sağlamak için insanlarımıza bırakın Türkiye'yi, Avrupa ve Amerika'daki insanlardan daha hızlı mobil internet erişimi imkanı sunuyoruz" dedi.



YERLİ KAYNAĞA ODAKLANDIK


Türkiye için son derece kritik olan yerli teknolojilerin kullanımı konusunda da üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıklarına işaret eden Terzioğlu, Türkiye'nin teknolojide tüketen değil üreten ülke olabilmesi yolunda katkı sağlamak için gece gündüz çalışarak yerli üretimi desteklediklerini belirtti. Terzioğlu, teknolojik altyapıda ve data konusunda yerli kaynaklarla çalışıp üretme noktasında hassasiyet taşıdıklarını ifade etti.



5.5 MİLYAR LİRALIK KAZANÇ


Geçen yıl 4.5G frekans ihalesine de değinen Terzioğlu, “İhalede rakiplerimizden fazla frekans alarak en yeni teknolojiyi ülkemize kazandırdık. Kullanım hakkı kazandığımız frekanslar için 5 milyar 560 milyon TL'nin üzerinde bir rakam ödedik. Ayrıca 933 milyon TL'yi aşan KDV'nin de maliyenin kasasına girmesini sağladık. Böylece ülkemizi ileri teknoloji ile tanıştırırken ülke ekonomisine de kaynak sağladık" değerlendirmesinde bulundu.



4.5G ile 10 milyar $'lık ek yükten kurtulduk


Terzioğlu, “Türkiye'nin 3G'den 4G'ye geçmek yerine Cumhurbaşkanımızın tavsiyesiyle daha ileri bir teknoloji olan 4.5G'ye geçmesiyle, ekonomiyi 10 milyar dolarlık yükten kurtardık. Bu teknolojiyle 5G'ye geçmek çok daha az yatırımla daha kolay olacak" ifadelerini kullandı.






#4.5G
#Avrupa
#Amerika
#Turkcell
#Kaan Terzioğlu
7 yıl önce