|

6 ayda yapılacaklar netleşti

64'üncü Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun hükümetin 6 ay içerisinde gerçekleştireceği vaatlerinde esnaf, genç, kadın, çiftçi gibi toplumun çeşitlik kesimlerini rahatlatacak adımları içeren kanuni düzenlemeler olacak.

Yeni Şafak ve
06:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:37 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bu kapsamda 6 aylık planlamada hem kanuni düzenleme gerektiren vaatler hem reformların ilk aşaması tamamlanacak. Hükümet verdiği sözleri, 2016 yılı bütçe görüşmeleri döneminde ve bunun ardından getireceği düzenlemelerle tutacak. Buna göre; tarım sektörüne yönelik vergi indiriminden, çalışan emekliden kesilen sosyal güvenlik primine, işsiz gencin GSS'sinin devletçe ödenmesinden, bir yıl maaş düzenlemesinden, iş kuracak gence nakdi desteğe kadar söz konusu vaatler şöyle:



ÖĞRENCİ BORÇLARI SİLİNİYOR


Hükümet ilk iş olarak sayıları 5 milyonu bulduğu belirlenen gelir testine giremeyen gençlerin birikmiş olan 7 milyar lirayı aşan genel sağlık sigortası primlerinin silinmesini içeren düzenlemeyi TBMM'ye getirecek. Ailenin ekonomik koşullarının rahatlatılması amacıyla, ev almak için konut hesabı açan vatandaşa yüzde 15 kamu katkısı sağlanacak.



GENÇLERE NAKDİ YARDIM


Yine, iş kurmak isteyen gençlerin de para bulma derdine son verilecek. Bu gençlerin getireceği projelerin fizibl olanlarına 50 bin lira nakdi yardım yapılacak. Hükümetin SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de aylık 100 liralık seyyanen artışın yanı sıra, çalışan emeklilerden maaşlarının yüzde 10'u oranında kesilen Sosyal Güvenlik Prim Desteği kesintisi de sona erdirilecek.



ESNAFA KREDİ DESTEĞİ


Esnafa düşük faizli kredi desteği de sürdürülecek. Ayrıca yatırım yapmak isteyene anahtar teslimi fabrika yapılıp verilmesini içeren düzenlemenin de tamamlanması bekleniyor.



6 aylık dönemde toplum kesimleri rahatlatılacak

* Yemde ve gübrede KDV kalkacak


* Genç çiftçiye 30 bin lira nakit desteği getirilecek


* Emekliden kesilen sosyal güvenlik prim desteği kalacak


* İşsiz gence 1 yıl maaş düzenlemesi tamamlanacak


* İş kuracak gence 50 bin TL nakdi destek düzenlenecek


* Lise ve üniversite mezunu genç gelir testine 2 yıl girmeyecek


* Esnafa düşük faizli kredi desteği formülleri belirlenecek


* Yatırımcı için fabrika yapılması düzenlenecek


* Kadın memurların doğum izin ve zamanlı çalışma koşulları düzenlenecek




#Ahmet Davutoğlu
#Bağ-Kur emeklileri
#ssk
8 yıl önce