|

8 STK'dan AP'ye ortak tepki

Türkiye-AB KİK üyesi 8 kuruluş, ortak bir açıklamayla Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile ilgili kararına tepki gösterdi. AP kararının tek taraflı bir anlayışın ürünü olduğu belirtilen açıklamada, bu konunun popülist olmayan yaklaşımlarla ele alınması istendi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 03:09 - 27/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi 8 kuruluş, Avrupa Parlamentosu kararına ilişkin ortak açıklama yaptı. Hak-İş, Memur-Sen, TESK, TİSK, Türk-İş, Türk Kamusen, TOBB ve TZOB'tan yapılan açıklamada, “Çare müzakereleri askıya almak değil, daha fazla müzakeredir" denildi. Türkiye'deki milyonları temsil eden sivil toplum kuruluşları, Avrupa Parlamentosu'nun, 'Türkiye ile katılım müzakerelerini geçici olarak dondurulması' kararından derin bir üzüntü duydukları belirtti.



POPÜLİST BİR YAKLAŞIM


Açıklamada; Türkiye-AB katılım sürecinin, Türkiye'nin iktisadi ve sosyal dönüşüm çabasının önemli çıpalarından biri olduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Ülkemizin önde gelen işçi, memur ve işveren sendika konfederasyonları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi olarak, Türkiye'nin AB katılım sürecinin rasyonel bir zeminde devamının olumlu olduğunu düşünüyoruz. Bunun için AP'nin müzakereleri askıya alması çağrısının aksine, Türkiye-AB ilişkilerinde popülist olmayan stratejik bir yaklaşımla konuşma kanallarının çeşitlendirilmesini istiyor ve daha fazla müzakere diyoruz."


#KİK
#Avrupa Parlamentosu
7 yıl önce