|

ABD laptop yasağını Avrupa'da uygulayabilir

ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, ABD’nin Türkiye dahil sekiz ülkeye uygulanan laptop yasağını tüm Avrupa’yı kapsayacak şekilde genişletebileceğini söyledi. Avrupalı yetkililer daha önce ABD’nin yasağı genişletmekten vazgeçtiğini açıklamıştı.

Yeni Şafak
10:16 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 8/06/2017 Perşembe
Diğer
​ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly
​ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly

ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, ABD’nin Türkiye dahil sekiz ülkeye uygulanan laptop yasağını genişletmeyi düşündüğünü belirtti. Şu anda laptop yasağının 10 havaalanında uygulandığını hatırlatan Kelly, diğer ülkelerin gerekli güvenlik prosedürleri konusunda ABD’nin taleplerini yerine getirmemesi halinde yasağın 71 havaalanını kapsayacak şekilde genişletileceğini ifade etti.

Kelly’nin açıklamalarına göre ABD’nin laptop yasağı Ortadoğu ve Afrika’nın yanı sıra tüm Avrupa’yı kapsayabilir. Habertürk'ün haberine göre, ABD yönetiminin terör tehdidi gerekçesiyle Türkiye dahil sekiz ülkeye uyguladığı laptop yasağı, günde 350 kadar uçuşu etkiliyor. Yasak kapsamında sekiz ülkeden ABD’ye giden yolcular, kabine laptop gibi büyük elektronik cihazları alamıyor.

Uzmanlara göre yasağın Avrupa’da da uygulanması, her gün yaklaşık 400 uçuşu ve 30 milyon yolcuyu etkileyecek ve ciddi lojistik sorunlara yol açacak.

Avrupalı yetkililer, geçen ay ABD’nin yasağı Avrupa ülkelerinde uygulamaktan vazgeçtiğini bildirmişti.

“Terör tehdidini önleyecek yöntemleri gözden geçiriyoruz” diyen Kelly, yardımcısının gelecek hafta Malta’da Avrupalı yetkililerle bir araya geleceğini ve yeni önlemlerle ilgili önerileri sunacağını bildirdi.

#ABD
#John Kelly
#Laptop yasağı
7 yıl önce