|

ABD'den sonra gözler İngiltere'de: Bilal Ekşi'den çağrı

ABD'nin Türkiye'den gelen uçaklar için kabinlerde laptop yasağını kaldırmasının ardından gözler yasağı uygulayan diğer ülke İngiltere'ye çevrildi. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Ankara Büyükelçisi Richard Moore'a Twitter'dan imalı bir çağrıda bulundu.

Yeni Şafak
09:22 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 5/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi- Ankara Büyükelçisi Richard Moore
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi- Ankara Büyükelçisi Richard Moore

Cep telefonları dışındaki elektronik malzemelerin uçak kabininde taşınmasını yasaklama yönündeki karar, sabah saatlerinden itibaren Türk Hava Yolları'nın (THY) ABD ve İngiltere'ye tarifeli seferlerinde uygulanmaya Mart ayında başlandı.

ABD hükümeti, Türkiye’den ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda el bagajlarında laptop, ipad ve kamera gibi elektronik eşyaların taşınmasına getirdiği yasak bugün itibariyle kaldırıldı.

Yasağın kalkmasın kalkmasının ardından ilk kez saban 07.00’da THY’nın TK 03 sefer sayılı New York yolcuları uçağa elektronik eşyalarıyla bindi. Yasağın kalkması yolcular tarafından da olumlu karşılanırken, yasağın kalktığını öğrenen yolcular laptop’larını yanına aldı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, resmi Twitter hesabı üzerinden İngiltere'ye işaret etti. Ekşi, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'a ithafen bir mesaj yayınladı. Ekşi, "Saygıdeğer Büyükelçi @UKAmbRichard, Nasreddin Hoca derki : "Tencerenin doğduğuna inanıyorsun da öldüğüne niye inanmıyorsun?" Bekliyoruz... İngiltere uçuşlarına uygulanan "Elektronik Cihaz" yasağının da kısa sürede kalkmasını bekliyoruz" dedi.


#Kabin yasağı
#THY
7 yıl önce