|

Akıllı şehirciliğe zorunlu mevzuat

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, akıllı şehircilikle ilgili altyapı götürülen bazı belediyelerin farkında olmadan bu hizmeti zorlaştırıcı tavır takındıklarını söyledi. Arslan, “Belediyeleri mevzuata uymak zorunda bırakacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:33 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Akıllı şehir uygulamalarıyla ilgili altyapı hizmeti götürülen yerlerde bazı belediyelerin zorlaştırıcı tavır içine girdiklerini belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile mevzuatta gerekli düzenlemeyi yaparak, belediyeleri mevzuata uymak zorunda bırakacağız” dedi. Türkiye’deki mevzuata göre elektronik haberleşme altyapısının kurulmasının işletmeciler marifetiyle gerçekleşeceğini belirten Arslan, şöyle konuştu: “İşletmeciler, bu altyapıyı götürmeye çalıştığında bazı belediyelerde bir takım zorluklarla karşılaşıyor. Akıllı şehir uygulamalarının belediyelerle iş birliğiyle mümkün olduğunu biliyoruz. Keşke bütün belediyeler de bu mantıkla yaklaşsa.”

GENİŞBANT STRATEJİSİ GELECEK AYA HAZIR

Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’nın açılışında konuşan Arslan, Akıllı şehir konusunda pilot uygulamalar yaptıklarını ve bunlardan birini 30 Mart’ta Kars’ta hayata geçirdiklerini söyledi. Bakan Arslan, geniş bant erişimini ülkenin her köşesine ulaştırmayı hedeflediklerini, bu çerçevede Türkiye’nin Ulusal Genişbant Stratejisini oluşturarak gelecek ay içinde yayımlamayı düşündüklerini de açıkladı. Strateji belgesiyle ülkenin söz konusu alandaki geleceğe yönelik ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve bunları karşılayacak eylemlerin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Arslan ayrıca, Bakanlık olarak ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında 14 yılda 340 milyar liralık yatırım yaptıklarını da kaydetti.

Yeşil bilişim tarzı geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, akıllı şehirlerin bilişim teknolojilerinin imkanlarıyla yenilenebilir enerji kullanan, ekolojisi korunan, çevreci, engelsiz ve ulaşımı planlanan, yeşil bilişim konseptine uygun yapılaşmayı teşvik edeceğini belirtti. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’nın konuşan Sayan, Türkiye’de akıllı şehir anlayışının gelişmeye başladığını dile getirdi.

#Ahmet Arslan
#Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
#Akıllı şehircilik
7 yıl önce