|

'Alçakların 'Kandil'ini söndüreceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de 'Esnaf Buluşması' programında konuştu. Yıldırım "FETÖ, PKK, DHKP-C ile Avrupa'nın bazı ülkeleri kolkola gelmiş hayır çıkması için kendilerini parçalıyorlar. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz, herkes bilsin. Alçakların 'Kandil'ini de söndüreceğiz" dedi.

Yeni Şafak
10:47 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 11:59 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım 'Esnaf Buluşması'nda konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım 'Esnaf Buluşması'nda konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de 'Esnaf Buluşması' programında konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Bölgemizde istikrarın teminatı olmak için onurlu bir mücadele veriyoruz. Birçok alanda bağımlılığımızı azaltıyoruz. Borç veren emir de veriyor. Şartlar olumsuza döndüğünde elinin tersiyle itebilmen lazım. Bölge zor bir bölge ama Allah’a şükür 15 senedir her türlü olumsuzluğa rağmen dünyanın gıpta ile izlediği büyük eserler yapıyoruz. Türkiye’nin güçlü olması lazım, güçlü olmanın yolu da engelleri ortadan kaldırmaktır. 16 Nisan’da işi sahibine vereceğiz, işin sahibi millettir.

Bu anayasa sürekli istikrar getiriyor. Milletin sandıkta iktidarı belirlemesinin neresi kötü? Garantili hükümet var, sandıkta garanti hükümet çıkıyor. Gençlere siyasetin önü açılıyor bunun ne mahsuru var? CHP bu değişikliği sırf AK Parti ve MHP getirdi diye doğru olanlara da karşı çıkıyor. Seçen insan seçilmeye de ehildir. Seçerken var seçilmeye gelince yok. Bu demokraside yok, kabul edilebilir bir şey değil. Sizin beğenmediğiniz gençler bu bayrağı düşürmedi, bu ezanları dindirmedi.

Hızını alamıyor muhtarlıklar kapanıyor diyor. Böyle bir şey olur mu, korkuyla, ümitsizlikle tehditle siyaset olur mu?

  • FETÖ, PKK, DHKP-C ile Avrupa'nın bazı ülkeleri kolkola gelmiş hayır çıkması için kendilerini parçalıyorlar. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz, herkes bilsin. Alçakların 'Kandil'ini de söndüreceğiz. Bu millet size pazar günü öyle bir cevap verecek ki bir daha yerinizden kalkamayacaksınız!

Türkiye bir kararın arefesinde, üçüncü sınıf bir ülke mi olacak yoksa dünyanın gidişine yön veren bir ülke mi olacak, mesele budur.

  1. 15 Temmuz'da sen ülkenin tankını tüfeğini çalıp, bu halkın üzerine bomba yağdırırısan rütbeni de sökerler kodese de tıkarlar. Hiç bir grup milletle bilek güreşine tutuşamaz.

Yeni sistemde meclis güçlü hale geliyor, seçilen Cumhurbaşkanı ve kabinesi hesap veriyor. Hesap vermeden yetki kullanmak sürdürülebilir bir şey değil. Bütçe kanunu hariç tüm teklifi sadece milletvekilleri erecek. Milletvekilleri dışında teklif veren olmayacak. Yasama, yürütme işleri birbirinden ayrılmış olacak. Sıkı yönetim kalkıyor. Sıkı yönetim alsaydı kahvehaneleri kaldırabilirdik. Sıkı yönetimi anayasadan kaldırıyoruz, bu da demokratikleşmenin bir gereği. Seçim 5 yılda bir olacak. Meclis'i feshetme diye birşey yok, seçim yenileme kararı var.

En son Ahilik ve Esnaf Fonu kurduk. Bugün işleriniz iyi yarın kötü olabilir, işsizlik fonu gibi birşey. Oraya prim yatırdıysanız para alacaksınız. Primin hepsini de siz yatırmıyorsunuz, devlet katkı sağlıyor.


#Binali Yıldırım
#İzmir
7 yıl önce