|

Artık gaza basma zamanı

İş dünyasının ‘evet’ sevinci sürüyor. Anayasa değişikliğinin halkoylamasıyla onaylanmasının ardından açıklamalar dün de gelmeye devam etti. Ekonominin beslendiği siyasi istikrar ve güvenin artık kalıcı hale geldiğine dikkat çeken iş adamları, Türkiye için bundan sonra yatırım, istihdam, üretim ve ihracatta gaza basma zamanı geldiğine vurgu yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 05:57 - 18/04/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik ettiği 'Evet'in onaylanmasıyla birlik- te Türkiye'nin önünün açıldığı- nı belirten iş adamları, 2019'daki seçimlere kadar ekonomiye ağırlık vermesini istiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik ettiği 'Evet'in onaylanmasıyla birlik- te Türkiye'nin önünün açıldığı- nı belirten iş adamları, 2019'daki seçimlere kadar ekonomiye ağırlık vermesini istiyor.

Türkiye; önceki gün geleceğine ışık tutacak çok önemli bir karara imza attı. Bütün dünyanın yakından takip ettiği Anayasa değişikliğinin halkoylamasında yüzde 51,4 ‘evet’le onaylanmasının yankıları sürüyor. İş dünyasının önceki gece başlayan ‘evet’ sevinci dün de sürdü. Büyük holdinglerin tepe yöneticileri, oda ve borsa başkanlarıyla iş dünyasını bir araya getiren çatı kuruluşların başkanları yaptıkları açıklamalarla ekonominin beslendiği siyasi istikrar ve güvenin artık kalıcı hale geldiğine dikkat çekti. İş adamları, Türkiye için bundan sonra yatırım, istihdam, üretim ve ihracatta gaza basma zamanı geldiğini söyledi.

ARTIK GAZA BASMA ZAMANI

Albayrak Grubu CEO’su Ömer Bolat: “Hükümet 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana olağanüstü destek tedbirleri, teşvik tedbirleri için karar aldı. Artık bunun meyvesini yemenin zamanı geldi. Türkiye’yi ekonomide güzel günler bekliyor. 2016’daki büyüme oranı 2017’de de etkisini gösterip daha da ileri gidecektir. Bu yıl tarımda çok yüksek bir büyüme oranı bekliyoruz. Artık referandumu geride bırakıp çalışmanın zamanıdır. Önümüzde en az 2 yıl seçimsiz bir dönem var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirerek geçirmek zorundayız. İş dünyası da artık belirsizlik ve güven gibi kavramların arkasına sığınmamalı. İş dünyası artık ekonomiye daha fazla odaklanmalıdır. Hükümette dikkatini ekonomiye vermelidir. İş dünyasıyla birlik içerisinde aksaklıklar giderilmeli. Artık çalışma ve gaza basma zamanıdır.”


DEVLET MİLLET SANAYİCİ EL ELE

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu: “Ülke insanımızın sağduyusuna herkes saygı duymalı. İş dünyası olarak bundan sonra önümüze bakacağız. Bugüne kadar hep bu seçime kilitlenmişti bütün Türkiye. Biz de artık bundan sonra herkesin önüne bakıp, işimize kilitlenmemiz lazım. Devlet, millet, sanayici el ele verip, bu ülkenin refahı ve kalkınması yönünde herkes üzerine düşen görevi yapması lazım.”

HALKIN REFAHI ARTACAK

İttifak Holding CEO’su Tahir Atila: “15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkesine, geleceğine ve iradesine sahip çıkan halkımız referandumda da demokrasisine sahip çıkmıştır. Milletimizin hür iradesi ile verdiği bu kararla birlikte, ülkemizin önünü tıkayan bürokratik engeller ortadan kalkacak ve hızlı karar alma mekanizması ile halkımızın refah seviyesi artacaktır.”

BÜYÜME İVME KAZANIR

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar: “Türkiye’nin bundan sonra da her alanda büyümesini sürdüreceğine yürekten inanıyoruz. Ülkemizin yüksek teknolojili üretim kabiliyetlerini geliştirmeye, istihdamı arttırmaya katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, amaçlarımız doğrultusunda azimli ve istikrarlı bir şekilde ilerleriz.”

Artık reform dönemi diyoruz
BTSO Başkanı İbrahim Burkay:
“Türkiye, siyasi istikrarla birlikte güçlü ekonomi için de tercihini yaptı. Belirsizlikler sona erdi, artık yeni reformlara odaklanmalıyız. Anayasamız daha demokratik ve etkin bir yapıya kavuştu. İstikrar güvenin, güven ise yeni yatırımların ve ekonomideki büyümenin yolunu açacak. Karar mekanizmasının hızlı işlediği, yapısal reformların hayata geçirileceği yeni bir süreç başladı.
Yeni anayasa istikrar demek
ATO Başkanı Gürsel Baran:
“Türkiye ekonomisi, rekabet gücünü giderek artıran bir dinamizm ve istikrarlı bir büyüme içerisindedir. Beklentimiz, ekonomik istikrarın kalıcı hale gelmesidir. Türkiye’nin yakın siyasi tarihine baktığımızda, ilerleme ve kalkınmanın, siyasi istikrarın sağlandığı dönemlerde gerçekleştiği görülmektedir. Sorunlu bir coğrafyada yer alan Türkiye, ancak güçlü bir ekonomi ile ayakta kalabilir. Yeni anayasa kalıcı bir güven ve istikrar ortamını tesis edecektir.”
Üretime odaklanacağız
Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir:
“Yeni sistem, ülkemize hayırlı olsun. Artık Türkiye’nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var. Bunun başlangıcı olarak da ekonomiye ve üretim odaklanmamız lazım. Yapısal reformları özellikle hukuk, eğitim ve bürokrasi ile ilgili düzenlemeleri biran evvel yapmalıyız. Biz sanayicileri bürokratik oligarşiden biran evvel kurtarmak lazım.”
Ekonomimiz kazandı
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik ve KSO Başkanı Memiş Kütükcü’nün ortak değerlendirmesi şöyle:
“Hiç kuşkusuz bu referandumun kazananı milletimizdir, ekonomidir, demokrasimizdir. Demokratik kazanımlarımız arttıkça, ekonomik kazanımlarımız da artacaktır. İnanıyoruz ki Türkiye yeni dönemde yeni bir başarı hikayesi ortaya koyarak, çok güçlü bir ekonomik kalkınma hikayesi yazacaktır. Geleceğe dönük projeler daha hızlı ve etkin olarak hayata geçecektir.”
Siyasi buhran dönemi bitti
GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu:
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah güçsüz hükümetler, koalisyonlar, siyasi buhranlar sona erecek. Artık daha güçlü Türkiye için birlikte çalışma zamanıdır. Önümüze bakmalı, yeniden ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız. Üretimi, istihdamı, ihracatı daha çok artırmanın ve ekonomiyi büyütmenin çalışmalarını yapmalıyız.”
Kalıcı bir güven tesis edecek
Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç:
“Karar mekanizmasının hızlı işlediği, yapısal reformların hayata geçirileceği yeni bir süreç başladı. Türkiye hedeflerine artık daha kararlı adımlarla yürüyecektir. Yeni anayasa kalıcı bir güven ve istikrar ortamını tesis edecektir. Özel sektörümüz bundan sonra önünü daha rahat görebilecek, daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bizler güven ve istikrardan yanayız. Bu bilinmelidir."
Turizm için tedbir alalım
TÜROB Başkanı Timur Bayındır:
“Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’ye, Türk turizmine ve ekonomisine katkı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Son iki yıldır, Türk turizmi kötü bir dönem içerisine girdi. Turizmdeki sıkıntıların aşılabilmesi için gereken tedbirlerin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz.”
Milletin iradesi tecelli etti
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar:
“Türkiye demokratik bir ortamda referandum sürecini işletti. Artık milletin iradesi tecelli etmiştir. Bundan sonra tartışmalar bir tarafa bırakılmalı, ekonomiye, işe, aşa odaklanılmalıdır. Tüm vatandaşlarımız, hangi yönde oy kullanmış olurlarsa olsunlar, bu ülkenin çıkarları ve iyiliği için bir potada birleşmelidir. Ayrılık gayrılık olmamalı, ülke çıkarları her şeyin üzerinde tutulmalıdır.”
Başarının yolu şimdi açıldı
Türkiye Müteahhitler Birliği
: “Bugüne kadar 115 ülkede 9 bine yakın projeye imza atan ve dünyada bir marka haline gelen Türk müteahhitleri, yeni dönemde sağlanacak altyapı ve kurulacak sistemle çok daha büyük başarılara imza atacak. Demokrasimizin en önemli göstergesi olan halk oylamasındaki sonucun, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine katkı sağlaması hepimizin en büyük temennisidir. Anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarının tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz.”
Çift başlılık sona erdi
TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan:

“Evet kararı ile hantal devlet yapısından

kurtulmaya yönelik büyük bir adım

atıldı; ülkeyi yönetmek iki dönemle

sınırlandırıldı ve ülke idaresinde çift

başlılığa son verildi. Sözü ve kararı

gerçek sahibi olan milletimiz halk

oylaması ile eline aldı. Bundan sonra

her türlü müdahaleye karşı ülkemiz

daha güçlü olacaktır. Evet kararı ile

ülke sorunları karşısında milletin

temsilcilerinin elini kolunu bağlayan

zincirlerin de kırılacağına inanıyoruz.”
#İş dünyası
#Ekonomi
٪d سنوات قبل