|

ASKON'da gergin genel kurul

ASKON’un 10. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık yarışı gerginliği yaşandı. İki ismin yarışması beklenen genel kurul toplantısı, başkan adayı Adnan Danışman’ın “Son iki haftada 300-400 üye kaydı yapıldı” iddiası nedeniyle tartışmalı geçti. Danışman; yarıştan çekilince Hasan Ali Cesur’un listesi tek oylandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 00:20 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
ASKON’un 10. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık yarışı gerginliği yaşandı.
ASKON’un 10. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık yarışı gerginliği yaşandı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’un 10. Olağan Genel Kurulu’na “Şaibeli üye” tartışmaları damga vurdu. Haliç Kongre Merkezi’nde dün yapılan genel kurul toplantısında; ASKON’un eski iki Genel Başkan Yardımcıları Adnan Danışman ve Hasan Ali Cesur’un yarışması bekleniyordu. İki ayrı listenin yarışmasına sahne olması beklenen Genel Kurul toplantısı başlamadan büyük bir gerginlik başgösterdi.

DANIŞMAN ÇEKİLDİ

Geciken seçimlerde haksızlık olduğunu savunan Başkan Adayı Adnan Danışman ve ekibi, “Son iki haftada 300-400 üye kaydı yapıldı” iddiasına açıklık getirilmesini, ondan sonra genel kurul toplantısının başlaması yönünde çaba harcadı. Haksızlığa uğradıklarını iddia eden Danışman ve ekibi üye kayıt bankolarını tuttu. Çevik Kuvvet polislerinin müdahalesiyle sakinleşen ortamda istişareyle ortak yol bulunmaya çalışıldı. Bu konuda da bir sonuç alamayan Danışman yarıştan çekilme kararı aldı.

KAPALI OTURUMDA CESUR SEÇİLDİ

Gerginliğin ardından delegeler polis eşliğinde salona alındı. Danışmana destek veren iş adamlarının oylamaya katılmadığı öğrenildi. Basına kapalı yapılan oturumdaki oylamanın sonucunda Hasan Ali Cesur’un ASKON Genel Başkanı seçildiği açıklandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Cesur, “Yeni dönemde ASKON olarak hedefimiz, yerli ve milli kavramının içini tam olarak doldurup, bu pozisyonuyla bölgesel ve küresel projeler, iş birlikleri ve markalar çıkarabilen iş adamları topluluğu olabilmek” değerlendirmesinde bulundu.

  • YENİ ÜYE İDDİASI
  • 21 Ağustos 2017 tarihinde ASKON’a kayıtlı bin 100 delegenin bulunduğunu ifade eden Adnan Danışman, tüzüğe aykırı olarak 300 ile 400 kişi arasında yeni üye kaydı yapıldığını söyledi. Yeni üye kaydının seçimi etkilemeye yönelik bir girişim olduğunu ifade eden Danışman, “Tüzüğe göre aidatlarını ödemeyen ve borcu olan üyelerin de seçimlere katılması için borçları silindi. 20 yılda 800 üye edinen ASKON iki günde yüzlerce kayıt yeni üye kaydı yaptı. Karısını, kızını üye yapanlar seçimlere hile kattı. Haksızlığa uğradığımız bu ortamda seçime girmenin bir anlamı yok. Onun için Adaylıktan çekildik” dedi.

#ASKON
#Genel Kurul
7 yıl önce