|

ATSO dünyaya açılıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO tarafından son 7 yılda hayata geçirilen Yapı Malzemeleri, Gıda ve Tarım Kümesi Projeleri ile birçok Antalya firmasının ihracata başlayarak, yurt dışında yeni pazarlara açılma fırsatı yakaladığını söyledi.

Yeni Şafak
10:47 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:54 - 26/08/2017 Cumartesi
IHA
UR-GE projeleri, Ekonomi Bakanlığı’nın 2010 yılında yayınlanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği” çerçevesinde desteklendi.
UR-GE projeleri, Ekonomi Bakanlığı’nın 2010 yılında yayınlanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği” çerçevesinde desteklendi.
ATSO Gıda Kümesi
’nin Ekonomi Bakanlığı tarafından
“İyi Uygulama Örneği”
ödülü kazandığını dile getiren Başkan
Davut Çetin,
önümüzdeki dönemde a
hşap ürünleri, kozmetik
ve diğer sektörlere yönelik UR-GE Projeleri gerçekleştireceklerini ifade ederek, ATSO üyelerine
UR-GE Projeleri
’ne katılmaları çağrısında bulundu.
UR-GE projeleri, Ekonomi Bakanlığı’nın 2010 yılında yayınlanan
“Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği”
çerçevesinde desteklendiğini dile getiren Başkan Çetin, “Ticaret Odaları, İhracatçı Birlikleri gibi İşbirliği Kuruluşları tarafından yürütülüyor. Projelerin temel amacı; aynı sektörde faaliyet gösteren firmalardan oluşan bir küme kurarak -yurt dışı pazarlara düzenli ihracat yapma deneyimi olmayan veya az deneyimi olan- firmaların yurt dışına açılmalarını desteklemektir.
ATSO AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü proje ekibi
tarafından bir U
R-GE projesi
hazırlanarak
Ekonomi Bakanlığı
’na başvuru yapılıyor. Bakanlığın onayını takiben
3 yıl sürecek olan proje faaliyetleri
de başlamış oluyor. Bu çerçevede ilk aşamada projede yer alan firmaların mevcut durumunu, yurt dışı pazarlardaki potansiyeli, eğitim danışmanlık ihtiyaçlarını ortaya çıkaran bir
‘İhtiyaç Analizi’
çalışması yapılıyor. Sonrasında projedeki firmaların ihtiyaç analizinde ortaya çıkan sonuçlara göre eğitim, danışmanlık hizmetleri alınıyor. Ayrıca proje üyesi firmaların ortak kararları ile belirlenen yurt dışı pazarlara heyet ziyaretleri düzenleniyor. Proje kapsamında alım heyetleri de yapılabiliyor" dedi.

"ATSO, yurt dışına açılmak isteyenlerin taleplerini bekliyor"

Oda olarak en önemli hedeflerinden birinin Antalya’da ihracat yapan firma sayısını artırarak dış ticarete ve ekonomiye katkı koymak olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, üyelerden gelecek sektörel dışa açılma taleplerine sonuna kadar açık olduklarını söyledi. Yapı, gıda, tarım sektörlerinin yanı sıra, ahşap ürünleri, kozmetik ve diğer sektörlere de seslenen Davut Çetin, “Odamız UR-GE proje yöneticisi arkadaşlarımız 2011 yılından bu yana edindikleri proje tecrübesini bu yıl TOBB’da düzenlenen bir eğitimde Türkiye’deki diğer Odalar ile paylaşmışlardır. Bu anlamda Odamızda son derece güçlü bir kurumsal yapı bulunmaktadır. Yurt dışına açılmak isteyen üyelerimizin Odamızın sunduğu bu fırsattan yararlanmalarını diliyorum" diye konuştu.
#ATSO
#Ur-Ge
#Proje
7 yıl önce