|

Avrupa'daki 9 ülkeden 55 Türk işadamı Gaziantep'te

Eueopean Business Association İş Adamları (EUBA) çatısı altında faaliyet gösteren Avrupa'daki 9 ülkeden 55 Türk işadamı, Gaziantep'te toplandı.

Yeni Şafak
13:50 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:13 - 11/11/2016 Cuma
DHA

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde bir otelde bir araya gelen Avrupa'da faaliyet gösteren Türk işadamları, kentin sanayisi ve ekonomisi hakkında Gaziantepli işadamlarından bilgi aldı. Toplantıya; Gaziantep Büyükşehir Başkan Vekili Osman Toprak, EUBA Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kazım Apayı, Avrupa'nın 9 ülkesinden Türk 55 işadamı ve Gaziantepli işadamları katıldı.



Gaziantep Büyükşehir Başkan Vekili Osman Toprak, Gaziantep'in zor bir coğrafyada yer aldığını New York, Paris, Bürüksel ne kadar güvenli ise Gaziantep'in de o kadar güvenli bir şehir olduğunu söyledi. İşadamlarının ve turistlerin rahatlıkla Gaziantep'e gelebileceğini anlatan Toprak, şunları söyledi:


"Biz yerel yönetimler olarak Gaziantep'in tanıtılması için çok ciddi çalışmalar başlatıyoruz, son çalışmalarımızdan bir tanesi ise tüm Türkiye'de başlatmış olduğumuz 'Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı' kampanyamız ile ülkemizde bulunan herkesi 550 yıllık geçmişi olan Gaziantep'i görmeye davet ediyoruz. Bunun yanı sıra burada bulunan tüm işadamlarını Gaziantep'e yatırım yapmaya davet ediyorum. Organize Sanayi Bölgemizin yanına TOKİ ile birlikte 50 bin konut projesini hayata geçirdik. Buradaki amacımız organize sanayi bölgesinde çalışanlar rahatlıkla iş yerlerine ulaşacaklar."



EUBA Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler ise 15 Temmuzu unutmadıklarını ifade ederek, vatan için hayatını kaybeden şehitlere Allahtan rahmet diledi. Gaziantepi çok sevdiklerini ve buraya yatırım yapmak istediklerinin aktaran Kerenciler, Avrupada işçiyken, işverenler olduklarını hatırlattı.


Konuşmaların ardından EUBA Avrupa Genel Sekreteri Abdulhalim Baysal, EUBAnın yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.


#Eueopean Business Association İş Adamları
#İş
#İş dünyası
#Gaziantep
7 yıl önce