|

Azerbaycan’da Üçlü Bakanlar Toplantısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Bakanlar Toplantısı’na katılmak üzere yarın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gidecek.

Yeni Şafak
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:15 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Azerbaycan’da Üçlü Bakanlar Toplantısı
​Azerbaycan’da Üçlü Bakanlar Toplantısı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Üçlü Bakanlar Toplantısı’nın, tarihi İpek Yolunu canlandıracak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nde gümrük işlemleri ve hudut geçişlerine hız verilmesi açısından önem taşıyacağı bilgisine yer verildi.

KOMŞU ÜLKELERLE
TİCARET ARTACAK

Söz konusu proje ile Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan’ın Avrupa ile Asya arasındaki köprü rollerini güçlendireceğine işaret edilen açıklamada, ayrıca her üç ülke gümrük idarelerince yasal ticaretin kolaylaşacağı, yasa dışı ticaretle ortak mücadele edileceği kaydedildi. Açıklamada, 19 Temmuz’da yapılacak toplantının sonunda ortak bildiri yayımlanacağı belirtilerek, bildiri ile Kafkasya transit koridorunu desteklemeye yönelik Dışişleri ve Ulaştırma bakanları arasında kurulan üçlü mekanizmalara benzer nitelikte gümrük idareleri arasında da üçlü bir mekanizma kurulacağı ifade edildi.

  • Deniz yolundan daha hızlı, karayolundan daha ekonomik bir alternatif güzergah sunacak Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi, Asya ile Avrupa arasındaki transit ticaretin merkezini yüzyıllar sonra tekrar tarihi İpek Yolu rotasına kaydırması bekleniyor.
#Bülent Tüfenkci
7 yıl önce