|

Babacan'dan beyannameye geçer not

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, AK Parti'nin seçim beyannamesine ilişkin, asgari ücret konusuyla diğer konuları birbirinden ayırmak gerektiğine işaret ederek “Asgari ücret artışının kamuya doğrudan bir maliyeti yok.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 الأربعاء
Güncelleme: 23:47 - 6/10/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

Asgari ücret daha çok özel sektörümüzün üretim maliyetiyle ve Türkiye'nin rekabet gücüyle ilgili bir konu” ifadelerini kullandı. Siyasi partilerden çok farklı rakamlar geldikten sonra iş dünyasından bu konuya fazla bir ilgi alaka olmadığını gördüklerini anlatan Babacan, bu süreç içinde istişareler yaptıklarını ifade etti. Babacan, “Kendi içimizde yaptığımız değerlendirmelerle böyle bir asgari ücretin ekonomimiz üzerinde, Türkiye'nin rekabet gücü üzerindeki etkisinin sınırlı olacağı kanaatine vardık” şeklinde konuştu.



ANA MUHALEFETİN VAATLERİ TUTARSIZ


AK Parti'nin ekonomik vaatleri konusundaki değerlendirmelerinin sorulması üzerine Babacan, “Açıkladığımız vaatlerin bütçemize ilave yükü gelecek seneki GSYH'nin yaklaşık yüzde 1'i civarında” dedi. CHP'nin seçim vaatlerinin GSYH'nin yüzde 7-9 arasındaki bir rakama karşılık geldiğine işaret eden Babacan, diğer partilerin proje ve vaatlerine bakıldığında da tutarsızlıkların olduğunu kaydetti. Babacan, kendi açıklamalarının tamamının ardında ince hesaplamaların yer aldığını vurgulayarak, en az kaynakla en geniş kesimleri rahatlatma perspektifi ile hareket ettiklerini belirtti.


#Ali Babacan
#ak parti
#seçim beyannamesi
٪d سنوات قبل